Klientinloggning

’Klientinloggning’ är en central funktion i EasyPractice. Den gör det möjligt för dina klienter att logga in på deras personliga klientsida, där de kan boka en ny tid hos dig, avboka en tid, ta emot krypterade meddelande och filer från dig, och mycket mer. Funktionen är ett säkert sätt att hantera konfidentiell klientinformation och kommunikation på.

Varför ska jag använda Klient Inloggning?

Klientinloggning kräver att dina klienter identifierar sig med 1) ett användarnamn, och 2) en kod som skickas till deras personliga mejl eller telefonnummer. Koden kan bara användas en gång och utlöper efter en kort tid. Den här inloggningsprocessen gör det säkert att hantera konfidentiell kommunikation med dina klienter, oavsett om det handlar om att de vill boka en ny tid hos dig eller ta del av sina journalanteckningar.

Dessutom automatiserar Klientinloggning andra delar av bokningsprocessen, såsom avbokningar eller användning av klippkort. Det kan vara särskilt hjälpsamt om erbjuder kurser och evenemang med flera deltagare, och kommer spara både dig och dina klienter värdefull tid.

Hur du aktiverar Klient Inloggning

Börja med att gå till ’Inställningar’ i huvudmenyn och klicka på ’Online Bokning’. Här hittar du en flik som heter ’Klient Inloggning’. För att aktivera funktionen, klicka helt enkelt på knappen som säger ’Aktivera Klient Inloggning’:

Du kan välja om du vill att det ska vara obligatoriskt eller inte för dina klienter att logga in innan de bokar en tid hos dig. Du kan även välja om dina klienter själva ska kunna registrera ett konto hos dig. Slutligen kan du även lägga till en kort beskrivning som kommer att visas på dina klienters personliga sida.

Notera: Om du använder appen Evenemang finns några ytterligare inställningar för Klientinloggning som hittas under inställningarna för Evenemang. Viktigt att notera är att bokningar här endast står för bokningar av regulära tjänster. För att göra det obligatoriskt att logga in innan dina klienter registrerar sig på ett event, eller för att göra det möjligt att avregistrera sig från event, gå till ’Inställningar’ i huvudmenyn och klicka på ’Evenemang’. För att lära dig mer om inställningarna för Evenemang, klicka här.

Avbokningar

I samma meny för Klientinloggning kan du aktivera möjligheten för dina klienter att avboka tider hos dig. Det är upp till dig hur nära i tiden en session kan avbokas. Du bestämmer även om du måste bekräfta avbokningen innan den accepteras:

Se fakturor / tidigare bokningar

Du kan också välja vilken information dina klienter kommer att se på sin klientsida:

Fakturor:

Tidigare bokningar:

Andra appar som relaterar till Klientinloggning

Säkra Meddelanden är en tilläggsapp i EasyPractice som kan aktiveras i App-menyn. Appen gör det möjligt att skicka krypterade meddelanden och filer till dina klienter. Dessa kan sedan öppnas och läsas av dina klienter via deras egen klientsida. För att lära dig mer om appen Säkra Meddelanden, klicka här.

Appen Klippkort gör det möjligt att sälja klippkort till dina klienter. De kan sedan enkelt användas av dina klienter när de bokar en tjänst eller registrerar sig på ett evenemang. Eftersom klippkorten är direkt associerade med en specifik klient så måste du aktivera Klientinloggning för att dina klienter ska kunna använda klippen. Läs mer om appen Klippkort här!

Den sista appen heter Facebook-inloggning och gör det möjligt för dina klienter att logga in via deras Facebook-konto istället för att använda en unik lösenordskod varje gång. Det kommer att spara dem tid när de bokar en ny tid hos dig. EasyPractice sparar endast information om dina klienters e-postadress och profilbild från Facebook. Facebook, å andra sidan, får ingen information om dina klienter från EasyPractice.

För att aktivera Facebook-appen räcker det med att du aktiverar appen i EasyPractices App-meny. Alternativet kommer sedan automatiskt att visas i din Online Bokning:

Hur ser det ut för mina klienter?

När en klient har loggat in på sin klientsida hittar de en rad alternativ beroende på vilka inställningar och appar du har aktiverat:

  • Klientens klippkort och antalet klipp som återstår.
  • Alla framtida och tidigare bokningar.
  • Alternativet för att avboka en tid.
  • Meddelanden som skickats via appen Säkra Meddelanden.

Varav de snabbt kan boka en ny tid eller registrera sig på ett event hos dig:

Vi har tagit emot ditt meddelande

Vårt kundtjänstteam hör av sig inom kort!

Ojdå!

Något gick fel, var vänlig prova igen eller kontakta oss direkt på [email protected]

Har du en fråga? close