Säkerhetssida

Att ha delar av din verksamhet online medför alltid vissa risker. Vi på EasyPractice lägger stort fokus på att säkerställa god säkerhet för våra kunders data. Vi har skapat flera appar som hjälper dig att höja säkerheten för ditt konto och din data, i linje med GDPR-regler. För att underlätta navigeringen bland dessa appar och funktioner har vi skapat en säkerhetssida i ditt system där du kan få en överblick över dina säkerhetsinställningar.

Navigera på säkerhetssidan

Din säkerhetssida finns i menyn för “Inställningar”.

På din säkerhetssida kan du se alla för närvarande aktiva sessioner för ditt EasyPractice-konto. Om någon av dessa sessioner inte tillhör dig, eller någon annan som har åtkomstbehörighet till ditt konto, se då till att logga ut från den sessionen omedelbart. På denna sida kan du också ändra ditt lösenord, ställa in automatisk utloggning, och aktivera tvåfaktorsautentisering för ditt konto.

Säkerhetsalternativ

• Aktuella sessioner – som tidigare nämnt visas alla för närvarande aktiva sessioner för ditt EasyPractice-konto
  • Automatisk utloggning – här kan du ställa in en inaktivitetstid efter vilken systemet automatiskt loggar ut dig. Standardtiden för att logga ut från kontot är 24 timmar, men vi rekommenderar att du ställer in en kortare tid för att uppnå ökad säkerhet!
  • Lösenord – om du vill ändra ditt gamla lösenord är det här du kan göra det. Du måste ange ditt gamla lösenord och upprepa det nya lösenordet två gånger
  • Tvåfaktorsautentisering – tvåfaktorsautentisering är ett utmärkt verktyg för att förbättra säkerheten för ditt konto. Om du aktiverar den får du en 6-siffrig kod som du måste ange när du loggar in på ditt konto

Alla dessa funktioner är utformade för att säkerställa att endast du och andra behöriga anställda har tillgång till EasyPractice-kontot. Vi rekommenderar att du använder dessa inställningar för att uppnå bästa möjliga säkerhet med de alternativ som finns tillgängliga. Vi rekommenderar även att du kontrollerar ”Aktuell session” då och då för att se till att ditt konto inte används av någon obehörig.