E-post & SMS

Under inställningarna för E-post & SMS kan du aktivera och redigera alla automatiska meddelanden som skickas till dina klienter. Här kan du även välja vilken information som ska visas i samband med meddelandet. Automatiska meddelanden inkluderar, till exempel, bokningsbekräftelser, SMS-påminnelser som skickas kl 12.00 dagen innan bokad tid, eller notifikationer som skickas till din egen klinik. För att hitta inställningarna för E-post och SMS, gå till ’Inställningar’ i huvudmenyn och klicka sedan på E-post & SMS.

Aktivera/redigera ett automatiskt meddelande

Alla specifika meddelandefunktioner måste aktiveras manuellt på den här sidan. Om knappen nedanför det specifika meddelandet är grönt så innebär det att meddelandefunktionen har aktiverats.

För att redigera ett meddelande, klicka på ”Redigera E-post” eller ”Redigera SMS”:

Här kan du redigera det meddelande som automatiskt kommer att skickas till dina klienter. I det här fallet gäller det en bekräftelse som skickas direkt i samband med en ny bokning:

Genom att klicka på den lilla ”ögon-ikonen” kan du välja vilken information som ska visas i meddelandet, utöver själva textinnehållet. Om du till exempel inte vill att det ska framgå i bekräftelsen vilken tjänst klienten har bokat hos dig, klicka då på det lilla ögat bredvid Tjänstenamn. Klicka sedan på ”Spara” för att spara meddelandet.

Alla meddelandefunktioner är uppdelade i olika kategorier beroende på deras funktionalitet. I resten av guiden kommer vi att gå igenom de olika kategorierna och hur de kan hjälpa dig att driva din klinik.

Kalender

I den här kategorin hittar du alla meddelanden som relaterar till din kalender.

• Bekräftelser: Bekräftelser skickas till dina klienter direkt efter att du har lagt till en ny bokning med dem i din kalender.
  • Påminnelser: Det här meddelandet skickas till dina klienter kl 12.00 dagen innan er avtalade tid.
  • Uppföljande meddelanden: Uppföljande meddelanden skickas till dina klienter efter ert möte. Du kan lägga till flera uppföljande meddelanden och välja efter hur många dagar meddelandet ska skickas. Du kan också välja för vilka kalendrar eller tjänster meddelandet ska aktiveras.
  • Avbokning: Det här meddelandet skickas till dina klienter när en bokning har avbokats, antingen av dig eller av dina klienter.

Online Bokning

Dessa meddelanden kommer att skickas till dina klienter när de har bokat en tid via din Online Bokning.

• Bekräftelser: Bekräftelser skickas till dina klienter direkt i samband med att de bokar en tid via din Online Bokning. Notera att endast bekräftelser över e-post är tillgängliga.
  • Notifikationer: Om en klient bokar en tid hos dig via din Online Bokning kan du också få en notifikation själv – antingen via e-post eller SMS. Notifikationen skickas till den e-postadress eller det telefonnummer som du har angett under Din Profil. Det är för närvarande inte möjligt att skicka notifikationer till olika anställda i systemet.
  • Påminnelser: Påminnelser skickas till dina klienter kl 12.00 dagen innan dig bokning. Om en klient bokar en tid efter kl 12.00 kommer hen inte att få en påminnelse.

Fakturor

• Skicka faktura: Detta är standardmeddelandet som kommer att skickas i samband med din faktura. Mejlet kommer därmed också inkludera en länk till fakturan och/eller en bifogad PDF-fil med fakturan.

Evenemang

Här inkluderas alla meddelanden som relaterar till dina evenemang.

• Bekräftelser: Det här meddelandet skickas till dina klienter direkt i samband med att de registrerar sig på ett av dina evenemang. Du kan också välja att skicka bekräftelsen när du manuellt anmäler en klient till dig evenemang.
  • Notifikationer: Ta emot notifikationer när en klient registrerar sig på ditt evenemang.
  • Påminnelser: Påminnelser kan också skickas för evenemang. Påminnelsen skickas kl 12.00 dagen innan evenemanget tar plats.

EasyPay

Andra appar

Det finns även en rad andra meddelandefunktioner att använda beorende på vilka appar du har aktiverat. Dessa inkluderar:

• Rensning: Ta emot en notifikation 7 dagar innan en inaktiv klient kommer att raderas från ditt konto.
  • Videomöten: Redigera den inbjudan som kommer att skickas till dina klienter när du bjuder in dem till ett videomöte.
  • Frågeformulär: Redigera länken till frågeformuläret som skickas till dina klienter, eller sätt upp ett automatiskt utskick av dina frågeformulär.
  • Onlinekurser: Ta emot notifikationer när dina klienter registrerar sig på en av dina onlinekurser.

Mer information om dessa appar och funktioner hittar du under App-sektionen i supportguiden.