Väntelistor

Du är säkert väl medveten om hur svårt det kan vara att hantera avbokningar. Särskilt svårt blir det när avbokningen sker kort innan avtalad tid. Ett sätt att hantera detta på är förstås att låta någon annan fylla platsen. För att vara säker på att dina klienter får information om en ny ledig tid kan du därför använda dig av appen Väntelistor.

Lägg till en klient på väntelistan manuellt

Appen Väntelistor kan aktiveras i EasyPractices App-meny för 59SEK per månad. När appen har aktiverats hittar du funktionen för väntelistor längst upp på din kalendersida.

När du klickar på knappen ”Väntelistor” kommer du ha möjlighet att bjuda in klienter till väntelistan. Välj vilken klient du vill skriva upp på väntelistan, vilken tid klienten föredrar och vilken tjänst det gäller.

När du har lagt till klienterna i väntelistan kommer du även kunna se en översikt över listan. Genom att klicka på en klient och välja ”Mer” kan du redigera klientens plats på väntelistan eller radera den helt och hållet. Du kan även skicka en inbjudan till klienten om en tid i din kalender har blivit ledig.

När du skickar en inbjudan kan du också välja vilken tid du vill erbjuda klienten. När du har valt den tid du föredrar, klicka på ”Skicka inbjudan”:

Din klient kommer sedan att kunna acceptera eller avslå din inbjudan, så att du kan fylla upp platsen i din kalender!

Låt dina klienter skriva upp sig på väntelistan online

Du kan även låta dina klienter skriva upp sig själva på din väntelista när de bokar en tid hos dig online. Den här funktionen aktiverar du under Inställningar -> Väntelistor. Välj bara vilken eller vilka kalendrar funktionen ska aktiveras för och om dina klienter även ska kunna ställa sig i väntelistan för dina evenemang. Klicka sedan på ”Spara inställningar”:

Hur det ser ut för dina klienter

När dina klienter nu bokar en tid hos dig kommer systemet fråga om de vill skriva sig på din väntelista (om en viss tid redan har bokats upp):

Skriver de upp sig på väntelistan så kommer de att kunna välja vilken tid de föredrar och lägga till en valfri kommentar:

När de väl har skrivit upp sig på väntelistan kommer detta att visas i din kalender. Under datumet i kalender ser du hur många klienter som står på vänteslitan för den specifika dagen.

Om du vill veta direkt när en klient har skrivit upp sig på din väntelista så kan du också aktivera notifikationer för väntelistorna. Då kommer du att få ett mejl eller SMS varje gång någon registrerar sig på din väntelista. Funktionen kan aktiveras under Inställningar -> E-post & SMS. Läs mer om våra automatiska meddelandefunktioner här.

Ps. Inbjudningar till bokningar och event kan nu skickas ut automatiskt till alla väntande kunder! Du kan alltså välja om du vill att ett e-postmeddelande eller ett SMS automatiskt ska skickas ut när en plats blir tillgänglig. Detta kan konfigureras via inställningssidan för appen.

Blockera tillgängligheten i din OnlineBokning

Du har möjlighet att blockera tillgänglighet i din OnlineBokning när en inbjudan har skickats till klienter på väntelistan. Du kan ställa in en tidsgräns för dem att svara innan tillgängligheten öppnas igen. Du kan välja mellan minuter, timmar, dagar eller ingen begränsning alls på hur lång tid klienten har på sig innan bokningen avbokas. För att hitta det här alternativet, gå till ”inställningar -> väntelista”.

Screenshot from system