Behandlingar

EasyPractices nya app Behandlingar hjälper dig som terapeut att samla in och gruppera dina kundbesök i specifika behandlingsserier. Den här hjälpsidan kommer att introducera och förklara vad du kan göra med den här nya appen. Den kommer också att se över möjligheten till fakturering och sortering av poster.

Vad kan du göra med appen Behandlingar?

Med Behandlingar kan du gruppera liknande möten i behandlingsserier, som ges till en specifik klient. Det kan t.ex. vara om en klient behandlas för två olika saker och var och en av dem av en annan anställd.

Hittills har det inte gått att få en överblick över vilka avtal och tillhörande journalanteckningar som hör till vilken medarbetare och vilken behandling, men med denna app har användarna en förbättrad visualiseringen.

För att komma igång med appen behöver du helt enkelt gå till ”Appar”-menyn och aktivera ”Behandlingar”. Efter detta kommer du att kunna gå till en klients profil och se Behandlingar som ett till alternativ i menyn. Om du klickar där och väljer + Skapa behandling kommer du att se följande popup:

Här kommer du ha möjlighet att fylla i ett antal olika fält. Vilken typ av behandling det handlar om, vem som står för behandlingen, startdatum, slutdatum, remissdatum osv.

Exempel: En försäkring täcker X antal avtal för en klient

Som nämnt är det med denna app möjligt att gruppera din klients bokningar i behandlingar, så att det skapar en bättre överblick för dig som terapeut.

Ett exempel på detta kan vara om ett försäkringsbolag täcker ett givet antal möten för en kund. Hittills har användarna fått hålla reda på detta själva, vilket har varit en tung manuell uppgift. Med denna app förbättras översikten på ett sådant sätt att du inte manuellt behöver hålla koll på hur många sessioner din klient har kvar. Det kommer också att göra det lättare för dem att ta ut betalningen från försäkringen i relation till behandlingen.

Behandlingsappen fungerar mycket bra tillsammans med våra app Kontakter och betalare. Kontakter och betalare låter dig skapa fasta betalare – en förälder, ett försäkringsbolag etc. – och associera dem med relevanta kunder.

Om du har aktiverat ’Kontakter och betalare’ kommer du därför att kunna koppla en redan skapad kontakt till en behandlingsprocess. När behandlingen ska faktureras kommer kontaktens uppgifter att fyllas i automatiskt. En aktiv behandling kan nås på klientprofilen och kan se ut så här:

Fakturering med appen Behandlingar

Har du skapat en behandlingsförlopp på till exempel 5 behandlingar hjälper systemet dig att hålla koll på hur många behandlingar som återstår.

Du kommer att kunna gå till ’Behandlingar’ på klientprofilen, klicka på behandlingen i fråga och välj ’Skapa faktura’. Alla ofakturerade behandlingar från denna process kommer då att kopplas till en faktura. Detta kan enkelt godkännas och skickas till rätt person för betalning.

Sortera dina journaler

Du kommer också att kunna sortera dina journaler när du behöver skriva ut dem. När du skapar en journal kommer du att kunna välja om den ska kopplas till ett behandlingsförlopp. När du sedan klickar på knappen ’Skriv ut’ i journalen får du möjlighet att välja att endast journaler kopplade till behandlingsförloppet ska skrivas ut:

Detsamma gäller om du går till menyn ’Avtal’ på klientprofilen. Här kan du också välja en ’Skriv ut’-knapp och här kan du på samma sätt välja om du vill skriva ut avtal för en specifik behandlingsförlopp. Du kan också välja vilka exportkolumner som ska inkluderas, till exempel start- och sluttid och varaktighet. Det går även att välja om inställda tider ska inkluderas:

Du får gärna kontakta oss på [email protected] om du har fler frågor om denna app 🙂