Skapa ny faktura

För att lägga till en ny faktura, gå till ”Fakturor” i huvudmenyn och klicka på ”Skapa ny faktura”. Du kan också klicka på en bokning direkt i din kalender och sedan välja ”Skapa ny faktura”. Informationen från bokningen läggs då automatiskt till på din faktura.

I nästa steg kommer du att kunna redigera och lägga till all nödvändig information om din nya faktura. Observera att all information blir synlig för din klient när de öppnar fakturan.

Redigera fakturainformation

Börja med att välja vilken klient du ska skicka fakturan till i fältet ”Välj klient”. Klicka sedan på fältet under ”Orderrad” för att välja vilken tjänst du vill ta betalt för:

Printscreen av en faktura i EasyPractice. Orderrad och pris.

Priset för tjänsten visas automatiskt på din faktura, men du kan alltid ändra och redigera priset samt momssatsen. För att lägga till en andra orderrad (tjänst) till din faktura, klicka på ”Lägg till ny orderrad” och välj igen vilken tjänst du vill ta betalt för.

Välj slutligen Fakturadatum och Betalningsdatum för din faktura. Betalningsdatumet anger vilket datum fakturan förfaller.

En faktura i EasyPractice som visar fakturainformation

Redigera ”Din information”

Informationen som står under Din information på fakturan är densamma som i dina profilinställningar. För att ändra eller redigera informationen, gå till ’Inställningar’ i menyraden och välj ”Din profil”. Här kan du lägga till den information som du vill ska visas på dina fakturor och i din Onlinebokning. Läs mer om inställningarna för din profil här!

Se fakturastatus

Om du klickar på en bokning i din kalender ser du omedelbart om bokningen har fakturerats eller inte:

En översikt av en bokning i EasyPractice som visar att bokningen har fakturerats

En liten ikon på bokningen i din kalender visar också betalningens status. Fakturasymbolen betyder att din faktura har skickats ut men ännu inte betalats och bocken betyder att din faktura har betalats: