Tillgängliga tider

Öppettiderna för din klinik redigeras på Kalendersidan i EasyPractice. Men det finns även några ytterligare inställningar som kommer att påverka dina tillgängliga tider online. Alla dessa inställningar kommer vi att gå igenom och förklara på den här sidan.

Tidsintervall

’Tidsintervallerna’ bestämmer exakt vilka bokningsbara tider du kommer att erbjuda i din Online Bokning. Här handlar det framförallt om antalet tillgängliga tider: Kortare tidsintervall kommer att ge dina klienter fler bokningsalternativ. Längre intervall smalnar ner antalet tillgängliga tider, så att du får mer kontroll över ditt schema.

Exempel 1: Ett tidsintervall som har satts till 5 minuter kommer att visa en bokningsbar tid kl 9.00, 9.05, 9.10, 9.15 och så vidare.

Exempel 2: Ett tidsintervall som har satts till 60 minuter kommer att visa en bokningsbar tid kl 9.00, 10.00, 11.00, och så vidare.

För att ställa in ditt tidsintervall, gå till ’Inställningar’ i huvudmenyn och välj ’Online Bokning’. Under fliken ’Tillgängliga tider’ hittar du alternativet för intervallen:

Notera att du kan sätta olika tidsintervall för varje kalender du har skapat. De generella öppettiderna och pauserna som du har lagt till i kalendern kommer automatiskt att appliceras på intervallerna. Detta innebär att de bokningsbara tiderna kommer att variera beroende på dina generella öppettider.

Exempel 3: Om din klinik öppnar kl 9.15 och du sätter ett tidsintervall på 60 minuter, så kommer dina bokningsbara tider att visas kl 9.15, 10.15, 11.15 och så vidare.

Klicka slutligen på ’Spara inställningar’ för att spara tidsintervallen.

Bokningsbegränsning

Med funktionen ’Bokningsbegränsning’ kan du välja hur många sessioner du vill ha under en dag. Detta gör det möjligt att vara mer flexibel med antalet bokningsbara tider, utan att för den delen behöva ta på sig för mycket arbete. Din Online Bokning kommer då automatiskt att stängas när det maximala antalet bokningar under en dag har nåtts.

För att redigera din bokningsbegränsning, gå till ’Inställningar’ i huvudmenyn och klicka på ’Online Bokning’. Under ’Tillgängliga tider’ hittar du alternativet för bokningsbegränsningar:

Klicka sedan återigen på ’Spara inställningar’ för att spara inställningarna.

Närmsta och Längsta bokningstid

Om du vill kan du även bestämma hur nära eller långt bort i tiden en session kan bokas med dig. Det kommer att hjälpa dig att undvika oönskade sista-minuten-bokningar och bokningar alldeles för långt fram i tiden.

Även dessa inställningar hittar du under ’Inställningar’ –> ’Online Bokning’ –> Tillgängliga tider:

Kalendertillgänglighet

Den sista inställningen bestämmer tillgängligheten av dina kalendrar. Kalendrar måste aktiveras för Online Bokning för att dina klienter ska kunna boka en tid i dem online.

För att aktivera en kalender för onlinebokningar, gå till Inställningar –> Online Bokning –> Tillgängliga tider och välj vilken kalender du vill aktivera. Den gröna knappen visar att kalendern har aktiverats:

Klicka sedan på ’Spara inställningar’ för att spara dina inställningar.