Tvåfaktorsautentisering

Appen Tvåfaktorsautentisering ger ditt konto ett extra lager säkerhet, i enlighet med Socialstyrelsens krav på stark autentisering. Stark autentisering innebär att identiteten på den terapeut eller behandlare som får tillgång till konfidentiella klientuppgifter ska kontrolleras på två olika sätt. Med appen kontrolleras identiteten dels med ett användarnamn och ett lösenord, och dels med en 6-siffrig kod som skickas via appen Google Authenticator.

Installera appen

Börja med att gå till EasyPractices App-meny för att aktivera appen. Aktiveringen består av några få steg:

• Ladda ner och installera appen Google Authenticator på din smartphone
  • Öppna appen och skanna QR-koden som visas, eller använd bokstavskoden.
  • Sedan måste du öppna appen Google Authenticator, där du kommer att se en 6-siffrig kod. Gå sedan tillbaka till EasyPractice och skriv in den 6-siffriga koden i fältet:
  • När du har klickat på ”Aktivera” är appen redo att användas!

När du sedan loggar in på ditt konto kommer samma princip att gälla. Då behöver du skriva in både ditt lösenord och den 6-siffriga koden från appen för att kunna logga in på kontot.