Rensning

Med Dataskyddsförordningen på plats måste terapeuter och kliniker kunna hantera data på ett korrekt sätt. Med vår app Rensning kan du snabbt lokalisera klienter som har varit inaktiva under en längre period. Du väljer själv efter hur lång tid av inaktivitet som klienternas data ska raderas – så hanterar EasyPractice det hela automatiskt. På så sätt kan du vara säker på att du inte sitter på data som du inte längre bör ha åtkomst till. Vill du läsa mer om hur EasyPractice hjälper dig att bli helt och hållet GDPR-kompatibel? Klicka här!

Installera appen

Börja med att aktivera appen ”Rensning” i EasyPractices App-meny. När du aktiverar appen kommer du även att kunna installera den. Välj först efter hur många års inaktivitet dina klienter ska raderas. Utöver tidsramen kan du även specificera vad ’Ingen aktivitet’ innebär för dig. Här har du flera alternativ, såsom: inga bokningar, inga nya journalanteckningar, inga skickade e-post eller SMS osv:

Under Inställningar -> Rensning kan du sedan alltid ändra på dina inställningar. Här kan du också se alla klienter som har varit inaktiva längre än din satta tidsram. Du kommer att få en notifikation 7 dagar innan en klient raderas, och du har alltid möjlighet att avbryta raderingen om du vill.