Zapier

Zapier är en av de mest använda integrationsverktygen på marknaden just nu. Kortfattat tillåter den dig att integrera över 3000 appar med varandra, och därigenom automatisera arbetsprocessen mellan alla dina favoritapplikationer. EasyPractice är en av apparna på listan, vilket innebär att du kan koppla ihop EasyPractice med många andra system.

Appen tillåter dig att skapa så kallade ’Zaps’. Zapen innebär att ett event (trigger) automatiskt aktiverar ett annat event (action). I följande guide kommer vi att visa exakt hur du skapar Zaps och hur verktygen fungerar med EasyPractice.

Aktivera Zapier

Börja med att logga in på ditt EasyPractice-konto och aktivera appen ’Zapier’ i EasyPractices App-meny. Du kommer då att få välja vilken information du vill dela med Zapier. All information som skickas från EasyPractice till Zapier krypteras och hanteras konfidentiellt.

Registrera sedan ett konto hos Zapier genom att gå till Zapiers hemsida och klicka på ’Sign up’. Klicka här för att komma till Zapiers hemsida. Följ sedan instruktionerna och välj vilket konto du vill koppla ihop med EasyPractice. Nu är du redo att komma igång med din första Zap!

Skapa din första Zap

Steg 1.

Logga in på ditt Zapier-konto och klicka på Create Zap.

Steg 2.

Välj det App Event som du vill aktivera. Eventet är starten på din Trigger. Välj därför EasyPractice som ditt App Event. Fyll helt enkelt i ’EasyPractice’ i sökfältet och klicka på app-ikonen för att välja den:

Steg 3.

När du har verifierat ditt EasyPractice-konto är det dags att välja det specifika Trigger Event som kommer att trigga igång ett event i en extern applikation. Det kan till exempel vara registreringen av en ny klient, en ny bokning, eller att du har skapat en ny faktura i EasyPractice. I exemplet nedan har jag valt ’New Appointment’ (ny bokning) som min trigger:

Steg 4.

Zapier kommer du att testa din trigger. Det kanske ser ut som att alternativen är många, men välj helt enkelt ett av dem och klicka på ’Continue’.

Steg 5.

Nu är det dags att välja den Action som din trigger kommer att aktivera. Sök helt enkelt på den app som du vill integrera med EasyPractice i sökfältet och klicka sedan på den app-ikon du vill välja:

Steg 6.

Nu kommer du att kunna välja ett så kallat Action event. I exemplet nedan har jag valt att integrera EasyPractice med Google Sheets. När en ny bokning skapas i EasyPractice kommer nu en ny rad i ett kalkylblad (Spreadsheet Row) att skapas i Google Sheet, och som innehåller information om min bokning.

Steg 7.

Eftersom jag har valt Google Sheets som mitt ”Action Event” kommer jag att behöva logga in på mitt Google-konto. Det här steget beror förstås på vilken integration du har valt, men kräver alltså oftast att du loggar in på den applikation du vill integrera. När alla fält är ifyllda är det sedan bara att klicka på ’Continue’ igen.

Steg 8.

Nu är du nästan klar! Om din Zap är helt färdig kommer du nu att kunna se en kort sammanfattning av inställningarna här. För att aktivera din Zap – och börja använda den – klicka på den lilla knappen som säger On and Off i det högra hörnet på sidan. Du kan också namnge Zappen så att du snabbt hittar den i framtiden.