Prenumerationer

Appen Prenumerationer gör det möjligt för dig att erbjuda abonnemang på dina tjänster till dina kunder. Du kan erbjuda dina kunder att prenumerera på alla dina tjänster, genom Onlinebokning och betalning med EasyPay. Definiera vecko-, månads- eller årsprenumerationer och ta betalt automatiskt av dina kunder, vilket sparar administrativ tid. Appen erbjuder vi gratis och kan aktiveras i EasyPractices App-butik. Notera dock att denna app kräver att EasyPay-appen och Onlinebokning (med klientinloggningsfunktionen aktiv) är aktiverade innan den kan aktiveras. Du aktiverar Prenumerationsappen genom att klicka på ”Aktivera”.

När du skapar ett nytt abonnemang under dina inställningar kommer detta att synas i din Onlinebokning. Då har dina kunder möjlighet att välja det nästa gång de loggar in för att beställa.

Skapa prenumerationer

När du vill skapa ett nytt abonnemang går du till ”Inställningar” -> ”Prenumerationer” och trycker sedan på ”Skapa nytt abonnemang”. Du får då upp följande fönster:

Här måste du göra följande:

• Skapa ett namn för din prenumeration och lägg till en beskrivning
  • Bestäm om prenumerationen ska synas i din Onlinebokning
  • Bestäm pris och moms
  • Ange frekvensen för prenumerationen

Som alla andra abonnemang har du möjlighet att välja frekvens för abonnemanget. Du välja mellan veckovis, månadsvis eller årligen.

Kom alltid ihåg att spara innan du lämnar sidan du är på och har gjort ändringar.

Hantera dina prenumerationer

Efter att du har skapat de prenumerationer som du vill erbjuda kan du hantera och redigera dessa under dina inställningar och genom att trycka på den relevanta prenumerationen.

Här får du även en översikt som visar prenumerationens status, antal köp och det totalt fakturerade beloppet. Dessutom får du även en lista över kunder som har tecknat ett abonnemang hos dig. Detta ger dig en bra överblick.

När du klickar in dig på den specifika prenumerationen kan du se vilka kunder som prenumererar på den. Kunder kan endast prenumerera via Onlinebokning. Du kan också hantera relevanta inställningar för dina abonnemang här.

Lägg till dina prenumerationer i din Onlinebokning

När du skapar ett nytt abonnemang kan du välja om du vill att det ska synas i din Onlinebokning eller inte. Allt du behöver göra då är att komma ihåg att kryssa i denna ruta innan du sparar ditt skapade abonnemang.

Definiera hur mycket och hur ofta dina kunder ska debiteras för dina prenumerationspaket. Du behöver bara ta dina kunders betalningsuppgifter en gång, vi tar hand om resten. Kunder kommer att debiteras enligt de villkor som du själv definierar.

Om du väljer att din prenumeration inte ska vara tillgänglig för Onlinebokning kommer den att ändra status från ”Tillgänglig” till ”Ej tillgänglig” under dina inställningar.

När du har valt att den ska vara tillgänglig skapas en ny flik i din Onlinebokning som heter ”Prenumerationer”. Här kommer dina kunder att få möjlighet att se vad du erbjuder och köpa det som de vill ha.

I Onlinebokningen kommer kunden sedan att kunna välja det som den vill ha, ange sina uppgifter och betalningsinformation. Allt detta går via vår betalningslösning EasyPay. Om du inte har aktiverat denna funktion hittar du en komplett guide här. När en kund har köpt ett abonnemang kommer du att kunna se att informationen om abonnemanget i systemet har ändrats. Det betyder att du alltid har en översikt över aktiva prenumerationer under dina inställningar. Du kommer även att kunna se fakturan, nästa dragningsdatum osv.

När kunden har skapat ett abonnemang kommer de att kunna hantera detta under ”Din sida” i din Onlinebokning. Här kan de se när nästa uttagsdatum är och välja att avsluta prenumerationen om så önskas. Om abonnemanget är giltigt under en period efter uppsägning har de möjlighet att aktivera abonnemanget igen under denna period.

Skicka och ta emot e-postmeddelanden

Under ”Inställningar” -> ”E-post och SMS” kommer du att kunna hantera dina aviseringar för prenumerationer.

Här är det redan aktiverat att bekräftelse på anmälan och uppsägning ska skickas samt att avisering ska skickas om det blir prisändring på abonnemanget. Om du vill kan du anpassa mejlet innan det skickas ut till kunden. Om du väljer att göra ändringar här inne är det viktigt att du kommer ihåg att spara innan du lämnar.