Lägg till klienter

Alla dina befintliga och framtida klienter måste sparas och registreras i systemet, så att du enkelt kan skapa nya bokningar, skicka fakturor och meddelanden och uppdatera din kunds journaler. Tack och lov kräver det inte särskilt mycket arbete från dig. På den här sidan lär du dig om hur du lägger till nya klienter i systemet manuellt såväl som via din onlinebokning. Du kan också läsa om hur du importerar befintliga klientlistor till EasyPractice.

Lägg till nya kunder manuellt

För att lägga till en ny klient manuellt i systemet, gå till översikten över klienter (menyn Klienter) och klicka på ”Lägg till klient” högst uppe till vänster. Här fyller du i nödvändig information om din nya klient och klickar sedan på ”Lägg till”.

Lägg till nya kunder via Onlinebokning

Använder du EasyPractices Onlinebokning? Om ditt svar är ”ja” på den frågan kommer nya kunder automatiskt att läggas till i systemet. Det betyder att när en ny klient bokar in ett möte via din bokningssida online skapas automatiskt en ny profil. Den nya kundprofilen hittar du omedelbart i klientöversikten.

Det är helt upp till dig vilken information du vill spara om dina kunder. Under ”Inställningar” -> ”Onlinebokning” -> ”Design” kan du välja vilka fält som ska inkluderas i ditt onlinebokningsformulär. Du kan också välja om det ska vara obligatoriskt för kunder att fylla i fälten. Den insamlade informationen hittas sedan på kundens personliga profilsida.

Ett tips till den mer avancerade användaren: Om du vill samla in specifik information från dina nya kunder kan du använda EasyPractices app ’Extra Fält’. Appen låter dig skapa dina egna fält och skräddarsy dem efter dina behov.

Importera listor över kunder till EasyPractice

Om du redan använder ett bokningssystem av något slag har du troligtvis redan en fil med listor över befintliga kunder. Vi har därför gjort det enkelt för dig att importera klientlistor till systemet. Här kan du läsa mer om hur du importerar filer till EasyPractice via vår Import/Export funktion.