Fortnox (under utveckling)

Fortnox-integrationen är för närvarande under utveckling.

EasyPractice integration med Fortnox är ett smart och effektivt verktyg vilket tillåter dig att sammankoppla tjänster, klienter och fakturor som du skapar i EasyPractice vilket automatiskt överförs till Fortnox.

Detta gör att du kan använda det externa bokföringssystemet, sammanslaget med ditt EasyPractice-konto. En integration gör din vardag lite mer effektiv samtidigt som att du har bättre översikt över finanserna. Alla inbetalningar som görs genom EasyPractice kommer automatiskt att bokföras i Fortnox, vilket gör din vardag lite lättare.

Innan du kan komma igång

Innan du kan koppla ihop de två systemen måste du skapa ett konto hos den externa tjänsten Fortnox.se. Du kan göra detta genom att klicka här.

#1 Börja med att aktivera appen i EasyPractice

Logga in i ditt EasyPractice system och gå till ”appar” i övre menyraden. Bläddra ner tills du hittar appen Fortnox och tryck sedan på knappen ”Aktivera”.

#2 Logga in på ditt Fortnox-konto

När du har klickat på ”Aktivera” i EasyPractice system kommer du komma vidare till inloggningssidan för Fortnox. Här loggar du in med ditt Fortnox-konto.

#3 & 4 Synkronisera klienter och tjänster

I följande steg synkroniserar du dina kunder och tjänster i EasyPractice med Fortnox. Det innebär att alla dina kunder och tjänster synliggörs i ditt bokföringssystem.

Och vipps, appen aktiverades och synkroniseringen var klar!

Vi ser alltid till att dina kunder är uppdaterade med Fortnox. När du uppdaterar en klient i EasyPractice uppdateras den även automatiskt i Fortnox. När du skickar en faktura eller kreditnota till en klient genom EasyPractice gör vi det via Fortnox, så att du har all statistik på ditt Fortnox-konto. Hur smidigt som helst!

Kontakta oss

Skulle frågor eller funderingar uppkomma, oavsett om du skulle behöva hjälp med aktiveringen av Fortnox eller något helt annat, finns vi att kontakta på [email protected]. Vi sitter redo att hjälpa dig under alla veckans dagar!