Lägg till och lås journalanteckningar

Skapa en ny journalanteckning

För att skapa en ny journalanteckning, gå till ’Klienter’ och klicka på den klientprofil som du vill öppna. Klicka sedan på ’Skapa ny journalanteckning’:

Här kommer du att kunna skriva din nya journalanteckning. Ett antal redigeringsverktyg finns tillgängliga: välj olika teckensnitt, lägg till rubriker, infoga en tabell eller lägg till numrerade listor eller punktlistor. När du har skapat din första journalanteckning klickar du på ’Spara’ för att spara anteckningen.

Printscreen som visar funktionen för journalanteckningar i EasyPractice

Hur man låser journalanteckningar

Alla journaler måste signeras eller låsas efter att de har redigerats. Därför har EasyPractice skapat en funktion som gör det enkelt att låsa journalanteckningar. Efter att du har sparat din anteckning i kundens journal har du möjlighet att låsa anteckningen. Genom att klicka på den lilla ikonen som ser ut som ett lås kommer du inte längre att kunna redigera eller ta bort journalanteckningen.

Funktionen 'Lås anteckning' som visas i form av ett litet lås

Om ni har flera anställda på er klinik där alla har tillgång till samma EasyPractice-konto kan ni enkelt se vem som har skapat och signerat en journalanteckning och vid vilken tidpunkt. Detta kommer även vara synligt för kunderna, om de ber om att se ett utdrag av deras journal. Läs mer om appen ’Anställda’ här!