Tjänstegrupper

Tjänstegrupper ger dina kunder en bättre överblick över de tjänster du erbjuder i din Online Bokning. Därutöver hjälper de även dig att hålla reda på de tjänster du har skapat. När du skapar en ny tjänstegrupp i EasyPractice läggs automatiskt en ny rubrik till i din onlinebokning. Dina kunder kommer då att kunna klicka på rubriken för att se relaterade tjänster – istället för att alla tjänster visas i en lång rad.

Hur skapar man en tjänstegrupp?

Klicka på ”Tjänster” i den övre menyraden för att gå till din tjänsteöversikt. Klicka sedan på ”Skapa ny” och välj ”Skapa ny tjänstegrupp”:

I nästa steg kommer du att kunna namnge din tjänstegrupp. Om du till exempel erbjuder olika typer av massage kan du gruppera alla dina massage-relaterade tjänster under etiketten ”Massage”. Klicka sedan på ”Spara”:

Fält för att ange namn på tjänstegrupp

Lägg till tjänster till din tjänstegrupp

För att lägga till en tjänst i din tjänstegrupp, klicka på en tjänst som du har skapat (eller skapa en ny tjänst). I det första steget kan du nu välja vilken grupp din tjänst ska tillhöra:

Val av tjänstegrupp när ny tjänst skapas

I din översikt hittar du alla dina tjänstegrupper och de tjänster som tillhör varje grupp:

Översikt tjänster som är uppdelade i olika tjänstegrupper

Om du har aktiverat dina tjänster i din onlinebokning kan dina kunder nu klicka på dina tjänstegrupper för att se alla relaterade tjänster. Till exempel, om kunderna klickar på massage-fältet kan de se alla dina massagerelaterade tjänster. Ordningen på dina tjänster kommer att vara densamma som i din tjänsteöversikt. Med andra ord, när dina kunder klickar på ”Massage” i din onlinebokning, kommer de i det här fallet hitta massage för helkropp högst upp och terapi längst ner. Om du vill omorganisera dina tjänster klickar du på ’Sortera tjänster’ högst upp på sidan. Dra och släpp sedan objekten för att välja en annan ordning:

Inställningar av ordningen på tjänsterna i en viss tjänstegrupp