Visa Onlinekurs

När du väl har skapat en onlinekurs är det viktigt att även få insikt i vad dina klienter ser. Förhandsvisningarna hjälper dig att se hela kursen från dina klienterns perspektiv, så att du kan vara säker på att kursen har det upplägg du vill att den ska ha.

Vad personer som ännu inte anmält sig till kursen ser

Kunder som har anmält sig till din kurs och kunder som inte har det kommer självklart att se kursen på olika sätt. För att se hur kurssidan med alla dina kurser ser ut för kunder som besöker din sida, gå till menyn ”Onlinekurser” och klicka på ”Översikt över onlinekurser”

Här hittar du sedan namn, pris och beskrivning på de kurser som du har skapat och publicerat:

Genom att klicka på kursen hittar dina klienter mer information. Här kommer de att kunna läsa hela kursbeskrivningen, se alla kategorier och sidor som ingår, och visa dina kontaktuppgifter.

Om du har aktiverat onlinebetalning via EasyPay (eller om kursen är helt gratis) kommer de även att kunna anmäla sig till kursen direkt via din onlinebokning.

Vad dina kursdeltagare ser

Nu när dina klienter har köpt kursen kommer de att få en annan översikt över kursen. För att se hur detta ser ut från dina klienters perspektiv, gå återigen till menyn ’Onlinekurser’ och klicka på den specifika kurs du är intresserad av. Välj sedan ”Visa onlinekurs”.

Då kommer du automatiskt att tas vidare till kursens introduktionssida. Introduktionssidan liknar den som visas för intresserade kunder som besöker din onlinebokning, förutom att det finns en Start-knapp:

Genom klicka på ”Start” kommer klienten att ta sig vidare till första sidan på din kurs. Till höger visas en meny med alla sidor och kategorier i din kurs. Så länge en viss kategori eller sida är publicerad och tillgänglig för kunderna, så kommer de att kunna klicka på texten för att komma till en viss sida:

Längst ner på sidan kan kunden klicka på ”Nästa” eller ”Föregående” för att ta sig fram och tillbaka i kursens förlopp: