Status på bokningar

Om du har ett stort antal bokningar så är det viktigt att få en bra översikt över din planering. Här kommer appen Status på bokningar väl till hands. Appen gör det möjligt att lägga till en kort statusuppdatering om bokningen, så att du får en bättre översikt över din kalender.

Installera appen

När appen har aktiverats kommer du att hitta dina tillgängliga statusar under ”Inställningar” -> ”Status på bokningar”. Här väljer du vilka statusar du vill kunna använda för dina bokningar. Det finns några förhandsgjorda statusar som du kan använda dig av, men du kan även skapa dina egna statusar. För att skapa din egen status-ikon klickar du på + Lägg till ny status.

Då kommer ett nytt fönster att öppnas. Här kan du namnge din bokningsstatus och välja vilken ikon som ska representera statusen. Genom att klicka på ’Spara’ lägger du till din bokningsstatus. Statusen hittar du sedan under inställningarna för appen och när du lägger till en bokning i din kalender.

Lägg till status på en bokning

För att göra en statusuppdatering på en bokning går du till din kalender och klickar på den bokning som du vill lägga till en status för. Som bilden nedan visar så kommer då ett nytt fönster att öppnas med en rad alternativ till vänster. Klicka på ’Ändra status’ och välj vilken status du vill använda. Statusen kommer då att visas till höger:

Ikonerna på din statusuppdatering kommer även att visas i bokningen i din kalender, längst uppe till höger. På så sätt kan du snabbt få reda på bokningens status så fort du går till kalendern.