Alternativ för faktura: Länk eller PDF

Det finns två sätt att skicka fakturor. Antingen bifogar du en PDF-fil med fakturan till mejlet som skickas till dina klienter. Eller så använder du ”länk till faktura”-funktionen, som gör det möjligt för dina klienter att öppna fakturan på sin webbläsare och betala för fakturan online. Länken säkras med en pinkod, så att ingen utomstående kan ta del av fakturan. Du kan också välja att aktivera båda alternativen för dina klienter.

PDF-fil

För att skicka en PDF-fil med fakturan till dina klienter, börja med att skapa en ny faktura och klicka sedan på ”Skicka faktura”. Här kan du välja att bifoga fakturan till ditt e-postmeddelande:

Fakturan, där din betalningsinformation framgår, kommer då att bifogas till e-postmeddelandet,

Länka till din faktura

Du kan också välja att skicka en länk till dina klienter med fakturadetaljerna. Skapa då återigen en ny faktura och klicka på ”Skicka faktura”. Välj sedan ”Lägg till länk till faktura” för att lägga in länken [link to invoice] i meddelandet:

Dina klienter kommer då att kunna klicka på länken direkt i e-postmeddelandet, vilket öppnar ett nytt fönster med fakturadetaljerna. För att länken ska vara säker måste dina klienter använda en unik pinkod för att öppna fakturan. Koden genereras automatiskt och skickas till dina klienter i samma mejl:

Dina klienter kommer sedan snabbt och enkelt kunna skriva in pinkoden för att ta del av fakturan:

Om du använder EasyPay kommer dina klienter nu att kunna se två alternativ. Antingen kan de ladda ner fakturan som en PDF, eller så kan de betala för fakturan online med sitt kreditkort. Läs mer om EasyPay och onlinebetalningar här.

Du, å andra sidan, kan också få tillgång till fakturan från ditt system. Klicka helt enkelt på fakturan som du vill visa. På höger sida av fakturan hittar du sedan länken till din faktura med associerad pinkod.

Utgångsdatum för din fakturalänk

Viktigt att poängtera är att alla fakturalänkar har ett utgångsdatum. Men om dina klienter behöver tillgång till fakturan efter utgångsdatumet kan du enkelt förnya länken. Det här alternativet hittar du genom att klicka på den specifika fakturan. Till höger på sidan kan du förnya länken: