Kombinera klienter

Ibland skapas dubbletter av misstag i din klientlista. Detta kan till exempel hända om en kund registrerar sig på din bokningssida flera gånger och varje gång skapar en ny profil. Att helt enkelt ta bort dubbletten kan dock skapa några ytterligare problem. Kanske har din klient angett olika information vid olika tidpunkter, vilket innebär att hans eller hennes information sprids över olika kundprofiler. Eller kanske har du redan börjat skriva i två olika journaler för samma klient. Om du då tar bort dubbletten kan det potentiellt leda till större problem.

Men du behöver inte oroa dig! EasyPractices funktion ”Kombinera klienter” gör det möjligt att slå samman två olika kundprofiler. På så sätt samlas all klientinformation på ett och samma ställe.

Hur du kombinerar två klientprofiler

Börja med att gå till en av klientens profiler. Precis ovanför klientens namn och adress hittar du alternativet ”Kombinera klienter”. Klicka på knappen och välj sedan vilken profil du vill kombinera med denna profil. Klicka slutligen på ”Nästa”.

Klientprofil där knappen 'Kombinera klienter' har rödmarkerats

I det sista steget ser du en översikt över de två profilerna som du vill kombinera. Som du kan se i exemplet nedan har klientprofilen med mest data företräde, men du kan alltid ändra på detta. Data från den profil du väljer bort kommer dock att sparas och överföras till huvudprofilen. På så sätt går ingen viktig information förlorad i processen, och du kan nu hitta all relevant information i en enda profil.

Bilden illustrerar två klientprofiler som kombineras till en

Slutligen klickar du på ”Kombinera klienter” för att slå samman profilerna. Nu har du bara en profil kvar i ditt system, där all information har samlats.