Hjälpcenter

Hej och välkommen till EasyPractices kompletta guide till systemet!

Vi är så glada över att du har valt EasyPractice som ditt boknings- och journalsystem, och hoppas att vårt hjälpcenter kommer att hjälpa dig under hela din resa med oss. Guiden går igenom varje aspekt i systemet och struktureras runt våra huvudfunktioner och appar.

Det är väldigt enkelt att komma åt hjälpcentret direkt inne i ditt system – allt du behöver göra är att klicka på din profilikon i det övre högra hörnet av skärmen och sedan klicka på knappen ”Hjälpcenter”. Nu dyker guiden upp till höger på din skärm, vilket gör att du kan följa guiden i hjälpcentret samtidigt som du arbetar i ditt EasyPractice-system.

Är du helt ny till systemet?

Då rekommenderar vi att du börjar med att kolla på guiderna om Klienter, Tjänster, och din personliga Kalender. När klienter och tjänster väl har lagts till i systemet så kommer du ha mycket enklare att navigera onlinebokningen och journalfunktionen: våra två huvudfunktioner. Men systemet tar inte slut där – EasyPractice erbjuder ett stort antal appar och funktioner som är minst lika viktiga i administreringen av din verksamhet. Intresserad? Då ska du fortsätta läsa!

Ps. Vi har även gjort en guide för att komma igång med EasyPractice grundfunktioner i videoformat – klicka här för att komma till vårt webinar-on-demand.

Behöver du hjälp med en specifik funktion eller inställning?

Då har du kommit till rätt ställe! Guiden går igenom alla olika funktioner som finns tillgängliga i EasyPractice. Det innebär att vi kommer att fortsätta uppdatera den här manualen med fler guider allt eftersom nya funktioner utvecklas. Till vänster på den här sidan hittar du menyn som tar dig genom alla funktioner i systemet. Kortfattat är hjälpcentret strukturerat på exakt samma sätt som ditt EasyPractice-system. Vill du läsa om hur du redigerar dina bokningsbara tider i din Online Bokning? Klicka då på fliken ”OnlineBokning”. Letar du efter ett bättre sätt att strukturera dina tjänster på? Kika på alternativen under fliken ”Tjänster”. Vill du redigera din personliga information? Gå till ”Generella inställningar” -> ”Din Profil”, och så vidare.

Hjälpcentrets struktur

När du loggar in på ditt EasyPractice-system så hittar du huvudmenyn längst uppe på startsidan. Guiden är strukturerad på samma sätt där varje menyalternativ börjar med en kort introduktion. Huvudmenyn inkluderar följande menyalternativ:

1. Kalender
  2. Klienter
  3. Tjänster
  4. Fakturor
  5. Journaler
  6. Statistik
  7. Generella inställningar
  8. Appar
  9. Online Bokning
  10. Onlinebetalningar

Under varje menyalternativ hittar du en rad ”underguider”. Dessa besvarar mer direkta frågor (till exempel hur du lägger till en ny tjänst, eller hur du skapar flera kalendrar), eller guidar dig genom mer specifika funktioner (till exempel funktionen ”Klientinloggning”). Under menyn ”Appar” hittar du sedan guider till den stora majoriteten av appar som kan aktiveras i EasyPractices App-meny.

Det kan kännas lite överväldigande från början med alla dessa funktioner och inställningar. Därför rekommenderar vi ”learn-by-doing”, dvs. att testa och pröva sig fram. Systemet är utvecklat för att vara så intuitivt och enkelt att navigera som möjligt, och du hittar alltid korta guider och förklaringar på vägen. Men om du känner att du har fastnat så hoppas vi att den här guiden kan hjälpa dig vidare. Lycka till – och tveka inte att höra av dig till oss om du inte hittar det du letar efter på [email protected].