Skicka gruppmeddelanden

EasyPractice erbjuder en rad meddelandefunktioner. De flesta av dessa inkluderar automatiska meddelanden, till exempel SMS-påminnelser, bokningsbekräftelser och andra automatiska meddelanden som skickas till alla kunder. Alla våra automatiska meddelandefunktioner kan du läsa om här.

Men du kan också skicka personliga meddelanden via EasyPractice till specifika kunder eller till en grupp kunder. Detta alternativ hittar du under menyn ”Klienter”.

Skicka ett e-postmeddelande eller SMS

För att skicka ett e-postmeddelande eller SMS till en grupp klienter, till exempel om du har blivit sjuk och behöver ställa in dina bokningar, börja med att gå till Klientmenyn. I klientöversikten hittar du alternativet ”Nytt gruppmeddelande”:

Klicka sedan på ”Välj klienter” och markera alla klienter som ska få meddelandet genom att klicka på deras namn. I rutan längst ner på sidan ser du hur många klienter du har valt. Här kan du också välja mellan att skicka ett SMS eller ett e-postmeddelande. Observera att SMS-meddelanden kostar 1kr/SMS.

Välj antingen ”Nytt gruppmeddelande över e-mail” eller ”Nytt gruppmeddelande över SMS” för att redigera meddelandet. Slutligen skickar du meddelandet till alla relevanta kunder genom att klicka på ”Skicka”.

Tips: Om du snabbt vill skicka ut ett meddelande till specifika kunder, till exempel alla kunder som har en bokning den här veckan, kan du använda filtreringsfunktionen i det övre högra hörnet. Klicka på ”Visa alla” och välj vilka klienter som du vill filtrera bort. Klicka sedan på ”Välj klienter” -> ”Välj alla klienter med bokningar” för att välja alla klienter med det här filtret. Då dyker samma lilla kvadrat upp som tillåter dig att skicka ut ett gruppmeddelande till alla dessa kunder – utan att manuellt behöva hitta dem i din kundlista.