Google Analytics

EasyPractices integration med Google Analytics är ett kraftfullt verktyg för att samla in information om din hemsida och bokningstrafik. För att komma igång med appen i EasyPractice behöver du först ha tillgång till ett Google-konto och ett Google Analytics-konto. De kan du komma igång med på google.com och analytics.google.com, och båda är gratis att använda.

Hur du kommer igång med appen Google Analytics

Börja med att aktivera appen ”Google Analytics” i EasyPractices App-mey. Appen kostar ingenting extra, utan inkluderas i priset för ditt abonnemang. Här kommer du sedan kunna logga in på det Google-konto som du vill koppla till EasyPractice (om du inte redan är inloggad). Notera att kontot som du väljer även måste vara kopplat till ditt Google Analytics-konto.

I nästa steg väljer du vilken egendom (property) du vill spåra. Egendomen ska redan ha lagts till i ditt Google Analytics-konto. Härifrån kan du sedan klicka på ”Aktivera” för att aktivera Google Analytics-appen

Google Analytics Inställningar

Under ”Inställningar” -> ”Google Analytics” i EasyPractice hittar du information om dina inställningar. Längst ner på sidan kan du även lägga till din spårningskod från Google Analytics. Slutligen kan du också addera annan data, såsom AdWords spårningskod och Google Tag Manager ID.