Extra Fält

Appen Extra Fält gör det möjligt att lägga till anpassade fält till din Online Bokning, som dina klienter sedan fyller i när de bokar en tid hos dig. På så sätt kan du se till att du får rätt information från dina klienter när de bokar en tid online. Appen är gratis och kan aktiveras i EasyPractices App-meny.

Lägg till ett nytt extrafält

För att lägga till ett nytt extrafält går du till ”Inställningar” i huvudmenyn och klickar på ”Extra fält”. Klicka sedan på ”Lägg till nytt fält”. Här kommer du att kunna redigera och lägga till dina egna, skräddarsydda extrafält:

Under ”Typ” kan du välja mellan en rad olika svarsalternativ:

• Kort text: När du bara vill att dina klienter ska kunna svara med ett fåtal ord, såsom ett namn eller en adress.
  • Lång text: När du vill få längre svar från dina klienter, t. ex gällande deras nuvarande hälsoproblem eller vad de förväntar sig av ert möte.
  • Nummer
  • Datum

Namn på fält är den fråga som kommer att ställas till dina klienter. Välj därför ett fältnamn som är tydligt, enkelt och kortfattat.

Slutligen, välj om du vill att fältet ska visas i din onlinebokning och/eller i registreringsformuläret för dina evenemang. Du kan också välja om du vill att det ska vara obligatoriskt eller frivilligt att fylla i fältet. Klicka sedan på ’Spara’ för att lägga till ditt nya extrafält.

Alla fält som du har skapat kommer att visas under Inställningar -> Extrafält och kan alltid redigeras i efterhand.

De kommer även att visas under inställningarna för din OnlineBokning, bredvid de redan valbara fälten:

Hitta den samlade informationen om dina klienter

Alla information som dina klienter har lämnat via din onlinebokning kommer att visas i deras klientprofil:

För att redigera eller lägga till ny information under klientens extrafält, klicka på ”Redigera” och sedan på ”Extra fält”: