Din Profil

Under Din Profil i menyn Inställningar kan du ändra på en rad centrala inställningar för systemet i stort. På den här sidan kommer vi kort gå igenom vilka inställningar det innebär och vad du bör hålla koll på.

Personlig information

Namnet och adressen som du anger under ’Din Profil’ kommer också att visas på din onlinebokningssida och i fakturorna som skickas till dina klienter. Bilden som du lägger till i profilen kommer också att visas i din onlinebokning. En företagslogga eller en vänskaplig bild på dig själv är därför ett bra alternativ.

Alla meddelanden som du skickar till dina klienter i systemet, både automatiskt och manuellt, kommer att skickas från den e-postadress och det telefonnummer som du anger i profilen.

VAT-nummer (momsregistreringsnummer)

Om ditt företag är registrerat i Sverige behöver du med största sannolikhet inte betala momsavgift för ditt EasyPractice-abonnemang. För att vara berättigad till momsundantaget behöver du ange ett giltigt VAT-nummer under Din Profil. VAT-numret är detsamma som ditt momsregistreringsnummer, men skrivs i formatet ”SE + XXXXXXXXXX + 01” till exempel SE543210123401. VAT-numret behöver även vara giltigt för gränsöverskridande transaktioner inom EU.

Automatisk utloggning

Funktionen Automatisk utloggning gör det möjligt att bestämma efter hur lång tid av inaktivitet du automatiskt ska loggas ut från ditt konto. Standardtiden för automatisk utloggning har angetts till 24 timmars inaktivitet.

Ändra ditt lösenord

För att ändra på lösenordet till ditt konto, fyll i det nya lösenordet två gånger. Klicka sedan på ’Spara inställningar’ överst på sidan till vänster.

Ladda ner Dataprocessordsavtal

Ladda ner Dataprocessordsavtalet och lär dig mer om hur Easypractice arbetar med att skydda din data.

Ändra på språket i systemet

Du kan välja att ändra språket i systemet till engelska, danska, svenska eller norska.

Notera att standardmeddelanden som skickas automatiskt via E-post eller SMS måste ändras separat. Var därför nogrann med att du redigerar de meddelanden som automatiskt skickas till dina klienter – t. ex bokningsbekräftelser och fakturameddelanden – manuellt.

SMS avsändarnamn

Välj vilket namn eller vilket telefonnummer som ska användas när du skickas SMS-meddelanden till dina klienter från systemet. Notera att du behöver skriva in ditt telefonnummer om du vill att dina klienter ska kunna svara på meddelandet direkt.