Hyresgäster

Hantera din kliniks hyresgäster enkelt och smidigt genom appen Hyresgäster! En hyresgäst är väldigt lik en anställd – den har sin egen inloggning, sina egna behörigheter och sin egen kalender – men till skillnad från en anställd har hyresgästen ett avtal om en viss intäktsfördelning med kliniken. Därför sammanställer appen fördjupad statistik baserad på den överenskomna intäktsfördelningen mellan hyresgästen och kliniken. Detta ger dig en tydlig inblick i vad din klinik är skyldig dina hyresgäster och hjälper dig att leva upp till ert hyresavtal.

Exempel: Låt oss säga att en klinik och en hyresgäst ingått ett avtal om att kliniken får 20% av hyresgästens intäkter, mot hyresgästens användning av klinikens kundbas och andra faciliteter. I detta fall får alltså hyresgästen 80% av sina intäkter och kliniken 20%. De faktiska klientbetalningar går dock till klinikens konto, läs mer om detta längre ned på sidan.

Aktivera appen under vår app-meny och kom igång med att hantera din kliniks hyresgäster! Appen kostar 59 kr per hyresgäst och månad.

Aktivering av appen Hyresgäster

Klientbetalningar

Trots att kliniken har ingått avtal om intäktsfördelning med en eller flera hyresgäster kommer samtliga betalningar från klienter att gå till klinikens konton, och det är sedan upp till kliniken att fördela intäkterna enligt överenskommelsen med hyresgästen.

Om din klinik använder EasyPay, vårt egna system för onlinebetalningar, kommer alltså inget att förändras utan samtliga betalningsinställningar förblir oförändrade.

Skapa och redigera hyresgästanvändare

När appen är aktiverad kan du gå till Inställningar -> Hyresgäster för att skapa hyresgästanvändare som kommer att ha tillgång till ditt EasyPractice-konto. Här kan du även senare redigera befintliga hyresgästanvändare. Klicka på ”Skapa hyresgäst” för att skapa en ny hyresgäst för ditt konto.

Här kan du nu lägga till information om den nya hyresgästen, specificera intäktsfördelningen, definiera hyresgästens åtkomstbehörigheter, samt ange om en egen kalender ska skapas för hyresgästen eller inte.

Hyresgästens bidrag

I det första steget ställer du in hur intäkterna ska fördelas mellan kliniken och hyresgästen. Under ”Bidrag till klinik” specificeras hyresgästens bidrag till kliniken i procent. Därefter finns två olika alternativ för hur bidraget ska beräknas. Antingen baseras beräkningen av bidraget på hyresgästens skapade fakturor, eller på alla de fakturor som hyresgästen har markerat som betalda.

Skapa ny hyresgäst under inställningar

Åtkomstbehörighet

I det andra steget väljer du vilka klienter och funktioner som hyresgästen ska ha tillgång till. Du väljer själv om hyresgästen ska ha tillgång till alla klienter, endast sina egna klienter, eller inte till några av klienterna. Om du har exempelvis inte vill att dina hyresgäster ska ha tillgång till viss klientdata eller en viss kalender kan du alltså enkelt hantera det här.

Inställning av hyresgästens befogenhet

Kalenderbehörighet

I det tredje och sista steget väljer du vilka kalendrar som hyresgästen ska ha tillgång till. Det finns tre olika åtkomstalternativ för varje kalender: ingen åtkomst till kalendern, behörighet att se kalenderns bokningar, samt behörighet att göra bokningar och ändringar i kalendern.

Inställningar av hyresgästens åtkomst till kalendrar

Efter att ha slutfört dessa steg har du skapat en ny hyresgäst som kommer att meddelas och tillhandahålla inloggningsinformation via e-post.

Översikt och hyresgästrapport

När du väl har skapat hyresgästanvändare kan du gå in under Inställningar -> Hyresgäster för att få fram översikter och rapporter över dina hyresgäster.

Om du önskar en översikt över en viss hyresgäst klickar du på hyresgästens namn, och får då upp en sammanställning av klienter, fakturor, betalningar och intäkter kopplade till hyresgästen. Du väljer själv vilket tidsintervall du vill undersöka.

Om du istället önskar en översikt över alla dina hyresgäster klickar du istället på knappen ”Se hyresgästrapporten”, och får då upp en sammanställning av information och siffror gällande bidrag, intäktsfördelning och fakturor för samtliga hyresgäster.

Knapp för att se hyresgästrapport under inställningar

Övriga inställningar

Under Inställningar -> Hyresgäster -> Inställningar ställer du in om hyresgästen ska få åtkomst till nya klienter som registrerar sig via din kliniks Onlinebokning. Här kan du kan även välja om hyresgästen ska ta emot notifikationer vid en ny onlinebokning eller inte.