Fakturering i olika valutor

Vårt faktureringssystem tillåter dig att ta emot betalningar från dina kunder i olika valutor. Om du ofta arbetar med internationella är det väldigt praktiskt att enkelt kunna fakturera dina kunder i deras valutor. När du skapar en faktura kan du välja i vilken valuta du föredrar att ta emot betalningen. Detta gör att du kan erbjuda dina tjänster till kunder i utlandet, utan ytterligare administration!

Aktivera flera valutor

För det första, för att kunna använda olika valutor vid fakturering behöver du aktivera dem. Detta gör du i fakturainställningar, som du hittar genom att gå in under “Inställningar” → “Faktura”. Du aktiverar flera valutor i det nedre högra hörnet på sidan under “Valutor”.

Inställningar för att aktivera flera valutor

När du har bestämt dig för vilken valuta du vill skapa fakturan i, skapar vårt onlinebokningssystem en faktura från den mall du valt och skickar den automatiskt till dina kunder. Du kan ställa in så att du inte behöver välja valuta varje gång du skapar en faktura, genom att välja en så kallad standardvaluta för dina fakturor i dina fakturainställningar. Denna funktion kan enkelt inaktiveras om du bestämmer dig för att sluta erbjuda dina tjänster till kunder i utlandet, eller om din föredragna valuta ändras.

Inställningar för standard valuta

När du har skapat fakturan i den valuta du föredrar kan du skicka fakturan till dina kunder. Om fakturan gäller för flera tjänster, eller tilläggstjänster, kommer allt att faktureras i den valda valutan.

Faktura med annan valuta