Zettle POS

Zettle POS utvecklar kommersiella verktyg, såsom mobila kortläsare och appar för försäljning som gör det möjligt för små företag att konkurrera med de stora aktörerna. Zettle är ett digitalt kassasystem och är en del av PayPal-familjen, men det går även fint att använda det ihop med vår betalningslösning EasyPay.

Aktivera Zettle-integrationen

Nu ska vi beskriva stegen för att komma igång med användningen av Zettles digitala kassasystem! Börja med att logga in på ditt EasyPractice-konto och gå till appmenyn. Här kan du aktivera integrationen genom att klicka på “Aktivera” under Zettle-appen. Integrationen är helt gratis att aktivera.

Logga sedan in på ditt Zettle-konto för att verifiera integrationen mellan EasyPractice och Zettle. I steg 2 kommer du att kunna välja om en återbetalning från Zettle automatiskt ska generera en kreditnota i EasyPractice. Om du väljer att inte aktivera alternativet kommer återbetalningar fortfarande att kunna utföras som vanligt genom EasyPractice, men ingen kreditnota kommer att skapas automatiskt i Zettle. Du kan när som helst ändra dessa inställningar genom att gå in under Inställningar → Zettle på ditt konto.

Vy som visar val att skapa kreditnota i Zettle vid återbetalning

Klicka slutligen på ”Aktivera” för att aktivera integrationen. Sedan kan du börja skicka fakturor från EasyPractice till Zettle, och registrera dem på din kortterminal!

Skicka fakturor från EasyPractice till Zettle POS

När du skapar en ny faktura i EasyPractice kommer du nu med integrationen att kunna skicka fakturan direkt till Zettle.

Börja med att gå till ”Fakturor” i huvudmenyn och klicka på ”Skapa ny faktura”. Fyll i fakturainformationen som vanligt, och klicka sedan på ”Acceptera faktura”. Här hittar du nu ett nytt alternativ för fakturan högst upp på sidan:

Vy som visar knappen för att skicka en faktura till Zettle

Klicka på ”Skicka till Zettle” och acceptera att du vill skicka fakturan. Detta registreras hos Zettle omedelbart och längst ner på fakturan ser du att fakturan har blivit registrerad i Zettle:

Om du klickar på “Gå till produkt” kommer du att kunna se fakturan i Zettle. Där kommer du kunna se all fakturainformation som du lagt in vid skapandet av fakturan i EasyPractice, se skärmdumpen nedan:

Registrera betalningen från Zettle i EasyPractice

När fakturan har registrerats i Zettle kan du ta betalt för tjänsten via din kortterminal. När betalningen är genomförd kommer den automatiskt att registreras som betald i EasyPractice. Om du går in under “Fakturor” i huvudmenyn i EasyPractice kommer du att se hur fakturans status har ändrats till ”Betald med Zettle”, till höger på fakturan.

Observera att så fort fakturan registreras som betald försvinner den från Zettle och kommer endast att finnas kvar i ditt EasyPractice-system.