Lägg till nya bokningar i din kalender

Så här lägger du till en bokning med din kund

För att lägga till en ny bokning i din EasyPractice-kalender, börja med att gå till kalendersidan. Klicka sedan på ”Skapa bokning” i det övre vänstra hörnet. Du kan också klicka på en valfri, ledig tid i din kalender. Ett antal alternativ visas då, där du kan välja vilken typ av bokning du vill skapa:

Fyra alternativ för nya bokningar

Du kan välja mellan 4 olika alternativ:

1. Skapa bokning med en klient. Detta alternativet låter dig skapa en bokning med en bestämd kund.
  2. Skapa en annan typ av bokning. Välj detta alternativet om du vill lägga till en annan typ av händelse i din kalender, såsom ett läkarbesök eller ett möte med dina kollegor. Använd inte detta alternativet om du önskar att skapa en bokning med en kund.
  3. Skapa evenemang. Om du vill skapa ett event med flera deltagare, till exempel, en klass eller en föreläsning, kan du göra detta med via appen ”Evenemang”. Läs mer om appen här!
  4. Stäng för bokningar online. Detta alternativet gör det möjligt att blockera en viss tid i din kalender, så att det inte går att boka tiden i din Onlinebokning.

För att lägga till en ny kundbokning, klicka på det första alternativet ”Skapa en bokning med klient”. Då kommer en översikt över din nya bokning visas:

Inställningar 'Skapa ny bokning'

Här kan du välja tidpunkten för ditt möte, vilken kund du vill boka ett möte med, i vilken kalender ditt möte ska bokas och vilken tjänst det gäller. Observera därför att minst en klient och en tjänst måste finnas sparade i systemet innan du skapar en första bokning. Slutligen kan du också lägga till en liten anteckning om bokningen. Klicka sedan på ”Lägg till” för att lägga till bokningen i din kalender. Din bokning kommer då omedelbart att visas i din kalender.

Upprepa en bokning

Om bokningen kommer att upprepas över tid, till exempel en gång i veckan i en månad framåt, kan du välja att lägga till flera bokningar samtidigt. För att göra det, klicka på den lilla pilen bredvid tidsramen:

Inställningar för att upprepa bokning

Välj sedan hur ofta bokningen ska upprepas, till exempel en gång varje dag, varje vecka eller varannan vecka. Därefter bestämmer ni fram till och med när bokningen ska upprepas.

Skicka bokningsbekräftelser och påminnelser till dina kunder

När du skapar en ny bokning kommer du också att kunna skicka automatiska bekräftelser och påminnelser till din kund, antingen via e-post eller SMS. Vill du redigera de meddelanden som skickas till kunden så kan du gå till Inställningar -> E-post och SMS. För att läsa mer om automatiska meddelanden och påminnelser, klicka här.

Se information om din nya bokning

När en ny bokning har skapats ser du det som ett färgat block i din kalender. Om du klickar på blocket kan du se mer detaljerad information om mötet.

Översikt över en bokning i kalendern för en klient

Här kan du se anteckningen du har lagt till i mötet (som till exempel i fallet ovan, att min kund Anna kommer att betala kontant). Du kommer också att kunna redigera mötet och skicka ut en faktura till din klient. Beroende på vilka appar du för närvarande använder kan du dessutom skicka ut till exempel inbjudningar till videomöten, enkäter eller ändra status på bokningen.