Skapa ett evenemang (enkelt eller återkommande)

Skapa ett enkelt evenemang

Om du till exempel vill bjuda in dina klienter till en föreläsning, eller ska ha en invigningsfest för din klinik, så kan du skapa ett ”enkelt” evenemang i EasyPractice. Börja med att gå till din kalender på framsidan. Klicka sedan på ”Skapa bokning” (eller klicka på valfri tom plats i din kalender) och välj ”Skapa evenemang”.

Här kan du sedan välja om du vill skapa ett enkelt eller ett återkommande evenemang. Välj då det första alternativet:

Tips! När du har skapat mer än ett evenemang i systemet så kan du använda dig av tidigare event som ”mallar” för dina nya event. Klicka helt enkelt på den lilla pilen precis ”Skapa ett enkelt evenemang” eller ”Skapa ett återkommande evenemang” för att välja vilket event eller vilken kurs du vill använda som mall. Då kommer all information från det evenemanget att skrivas över på ditt nya evenemang.

Inställningarna följer sedan i 3 steg:

1. Information. Redigera den generella informationen för ditt event, såsom datum och tid, namnet på ditt event och den kalender som du vill att eventet ska kunna bokas i. Klicka sedan på ”Nästa” för att spara informationen.

2. Inställningar. Här kan du redigera de generella inställningarna för ditt nya event:

• Tillgängliga platser på evenemanget: Välj mellan ett intervall på 1 till 600 deltagare.
  • Sätt ett pris på ditt evenemang
  • Välj att skicka en avisering till dina klienter dagen innan eventet börjar. Den meddelande som skickas ut för evenemang kan redigeras under Inställningar -> E-post & SMS i systemet.
  • Välj om antalet lediga platser ska visas i registreringsformuläret för ditt evenemang.
  • Andra appar: Beroende på vilka appar du har aktiverat i EasyPractice kommer en rad fler alternativ att visas här. Du kan t. ex aktivera klippkort för evenemang såväl som delbetalningar.

Klicka sedan på ”Nästa” för att spara dina inställningar. I det sista steget hittar du länken till evenemangets registreringsformulär:

Ditt evenemang kan alltid redigeras i efterhand. Det gör du genom att helt enkelt klicka på evenemanget i din kalender. För att lära dig mer om det här alternativet, kika gärna in följande guide Administrera dina evenemang.

Lägg till en ny kurs

EasyPractice har även ett alternativ för att skapa kurser, vilket innebär att flera ”enkla event” grupperas. För att skapa en kurs börjar du med att skapa ett evenemang på samma sätt som beskrivits ovan, men välj istället alternativet ”Skapa ett återkommande evenemang”:

Här följer fyra steg:

1. Information: Fyll i den generella information om din kurs, bland annat kursnamn, vilken kalender kursen ska vara tillgänglig i och beskrivningen av din kurs. Du kan också lägga till en bild som sedan kommer att visas i eventets registreringsformulär. Klicka sedan på ”Nästa” för att spara informationen:

2. Sessioner. Här redigerar du de evenemang som kommer att gruppers ihop till en och samma kurs:

Lägg till ett namn på varje session och välj vilket datum och tid som ska gälla. Klicka sedan på +Skapa ett nytt evenemang för att spara sessionen och skapa nästa session. Åtminstone två sessioner behöver läggas till för att du ska kunna spara kursen.

De flesta kurser består dock av återkommande evenemang som upprepas till exempelvis en gång varje vecka eller månad. Därför kan du även upprepa en session och bara sätta ett slutdatum för kursen. Det gör du genom att klicka på den lilla pilen till höger om din första session. Välj sedan vilken tid sessionen ska gå, hur ofta sessionen ska upprepas, och hur länge kursen ska fortsätta. Då kommer alla sessioner att visas längst ner på sidan:

Klicka sedan på ”Nästa” för att spara alla dina sessioner.

3. Inställningar. Precis som för ”enkla” event kommer du att kunna fylla i alla generella inställningar för din kurs här:

Klicka sedan på ”Nästa” för att spara inställningarna. I det sista steget hittar du återigen länkarna till din nya kurs.

För att redigera eller hitta information om en existerande kurs klickar du på en av sessionerna i din kalender. Här kommer du att kunna välja mellan att redigera den specifika sessionen, eller hitta alla administrativa alternativ för din kurs under ”Inställningar för återkommande evenemang”:

Kursen kan administreras på exakt samma sätt som ett enkelt evenemang. Lär dig mer om kursadministering här.

Hur ser det ut för mina klienter?

Om du använder funktionen OnlineBokning och har skapat ditt första evenemang, så kommer du nu att kunna se en ny meny-kategori på din personliga Onlinebokningssida. Alla event som du har skapat kommer att finnas tillgängliga för dina klienter att boka i den här menyn:

Registreringsformuläret kommer sedan automatiskt att visas när dina klienter klickar på ett evenemang: