Kalender

Kalendern är ett av EasyPractices mest centrala verktyg. Här får du en översikt över dina bokningar och ditt dagliga, veckovisa- eller månatliga schema. Du kan också enkelt skapa nya möten, skapa så många kalendrar du vill och integrera din EasyPractice-kalender med externa kalendersystem. På den här sidan får du en snabb översikt över kalendersidan och hur du navigerar dess funktioner. På följande undersidor hittar du mer detaljerad information om varje specifik funktion, med lite extra hjälp från ett antal videoguider.

Kalendersidan

Kalendern är den första sidan du ser när du loggar in på EasyPractice. Sidan finns sedan under ”Kalender” i den övre menyraden. I det vänstra hörnet av kalendersidan hittar du följande användbara kalenderfunktioner:

• Skapa eller redigera en bokning. För att skapa en bokning kan du antingen klicka på ”Skapa bokning” eller direkt på en tid och ett datum i din kalender.
  • Redigera dina öppettider genom att klicka på ”Öppettider”.
  • Skriv ut eller ladda ner din kalender genom att klicka på knappen med en skrivare på.
  • ”Sudda” ut namn eller annan information om klienten genom att klicka på knappen med det lilla ögat. Bokningen kommer fortfarande att vara synlig i din kalender, men inte klientinformationen. Detta kan användbart om du vill visa din kalender till någon som inte ska ha tillgång till klientinformationen.
  • Välj vilken typ av översikt du önskar. Här kan du bestämma om systemet ska visa ditt dagliga, veckovisa eller månatliga schema.

I det högra hörnet av kalendern hittar du alla dina skapade kalendrar. Här kan du:

• Se alla kalendrar du har skapat.
  • Lägga till nya kalendrar. Här kan du läsa mer om hur du använder flera kalendrar samtidigt.
  • Bestämma vilken kalender som du vill ska visas på kalendersida. Du kan till exempel bestämma att se bokningar från en specifik kalender, eller alla bokningar från alla kalendrar samtidigt.
  • Om du använder vår app Anställda kan du hitta alla dina anställdas kalendrar till höger på kalendersidan.

Inställningar för kalendern

Under ”Inställningar” -> ”Kalender” kan du redigera allt annat som relaterar till din kalender.

• Ändra kalenderns tidsram. Standardinställningen för din tidsram är satt till mellan 09:00 och 17:00, men många kliniker har naturligtvis andra öppettider. Under ”Inställningar” kan du därför välja vilken tidsram som passar ditt företag bäst.
  • Ändra designen på din kalender.
  • Hitta alla privata länkar till dina kalendrar. Dessa behöver du för eventuella integrationer med externa kalendersystem eller om du vill ge en klient tillgång till en privat kalender i din onlinebokning. Läs mer om kalendersynkronisering här.