Synkronisera alla dina kalendrar

Om du använder flera olika digitala kalendersystem kan det snabbt bli lite förvirrande och till och med med orsaka dubbelbokningar på lång sikt. EasyPractice har därför utvecklat flera möjligheter för synkronisering med externa kalendersystem såsom iCal och Google Calendar.

Hur man synkar sin EasyPractice-kalender till Google Kalender

EasyPractice har skapat en app som gör det ännu enklare att synkronisera sin EasyPractice-kalender med Google Kalender. Appen gör det möjligt för dig att se alla dina händelser från Google direkt i EasyPractice, samtidigt som du kan du se dina bokningar från EasyPractice i din Google Kalender. Du väljer själv vilka EasyPractice-kalendrar som ska synkroniseras med Google Kalendern.

Börja med att aktivera appen ”Google Kalender”. Du hittar alla appar under ”Appar” i den övre menyraden. Scrolla sedan ner till Google Kalender-appen och klicka på ”Aktivera”.

Först får du en kort översikt över appen. I nästa steg kommer du att kunna välja vilket Google Kalender-konto du vill synkronisera med EasyPractice. Du kan bara välja ett konto. Om du vill byta konto vid en senare tidpunkt måste du inaktivera appen och starta om installationen.

När du har valt ett konto att ansluta till kommer EasyPractice att begära åtkomst till ditt Google Kalender-konto. Acceptera villkoren för att fortsätta installationen. Observera att all information som skickas från EasyPractice krypteras, för en säker hantering av din kundinformation. I det sista steget kommer du att kunna välja:

1. Om du vill att integrationen ska fungera i båda riktningarna eller bara i en riktning
  2. Vilken kalender från EasyPractice du vill synkronisera med Google Kalender. Detta kan också redigeras efteråt under Inställningar -> Google Kalender.

Tips! Under Inställningar -> Google Kalender kan du också välja att dölja känslig information från dina kalendrar. Det betyder att ingen information om din klient kommer att visas i din Google Kalender, så att du på ett säkert sätt kan dela ditt veckoschema med familj eller kollegor.

Hur man synkar sin Online Bokning till Google Kalender

Du kan välja vilka av dina EasyPractice-kalendrar som du önskar synkronisera med din Google Kalender. Synkroniseringen mellan en eller flera EasyPractice-kalendrar och din Google Kalender innebär att en händelse som skapas i Google Kalendern automatiskt kommer att blockera samma tid och datum i din Onlinebokning. Blockeringen kommer dock endast ske i de EasyPractice-kalendrar som du har valt att synkronisera med din Google Kalender. Allt som allt hjälper integration dig att undvika att bli dubbelbokad.

Obs! För att en tid i din Onlinebokning ska blockeras måste alla dina Google Kalender-händelser markeras som ”upptagen”. När du skapar en ny händelse i din Google Kalender kan du välja att markera händelsen som upptagen. Det är också möjligt att markera en bokning som ”upptagen” i efterhand. Det gör du genom att gå till din Google Kalender-sida. Sedan klickar du på den bokning som du vill ändra och väljer ”Redigera” (blyertspennan):

Du behöver bara markera en händelse som upptagen en gång. Därefter kommer alla dina bokningar i Google Kalender att markeras som upptagna, och dina tider kommer automatiskt att blockeras i din onlinebokning.

Hur man synkar EasyPractice till andra externa kalendersystem

Om du för närvarande använder ett annat kalendersystem än Google Kalender kan du fortfarande synkronisera kalendern med EasyPractice. Det betyder att dina bokningar i EasyPractice kommer att synas i ditt externa kalendersystem. Däremot kommer dina externa bokningar inte att visas i EasyPractice.

För att göra en envägssynkronisering, börja med att gå till ”Inställningar” i den övre menyraden och klicka på ”Kalender”. Under ”Privata länkar till kalendrar” hittar du länkarna till alla dina EasyPractice kalendrar. Klicka bara på en kalender för att kopiera länken. Du kan också välja alla kalendrar samtidigt. Länken kommer att användas i synkroniseringen med ditt externa kalendersystem.

Notera: Längst ner på samma sida kan du välja att dölja känslig information från dina kalendrar. På så vis behöver du inte oroa dig över att känslig kundinformation kommer att visas för utomstående.

Logga nu in på ditt externa kalendersystem. Du kan synkronisera din kalender med Outlook, eller för andra kalendersystem, inklusive iCal och iPhone.

När du väl är inloggad klickar du på ”Lägg till kalender” för att lägga till en ny kalender.

Välj sedan ”Prenumerera via webben”. I andra kalendersystem kan det stå ”Prenumerera via URL” eller liknande. Slutligen sätter du in kalenderlänken som du kopierade från EasyPractice för att prenumerera på kalendern. Och så är envägssynkroniseringen igång!

Här kan du också läsa mer om hur du synkroniserar eller blockerar dina kalendrar med din Google Kalender.

Integrera ditt EasyPractice-system med Microsoft Outlook

Microsoft Outlook användas för e-post, kalender, uppgiftshantering, kontakthantering, anteckningar och mer. När du får en ny klient i din praktik kan du välja att även denna klient ska skapas som kontakt i Microsoft Outlook. Dessutom gör integration med Microsoft Outlook det smidigt att hålla reda på alla bokningar. Att integrera Microsoft Outlook med EasyPractice är enkelt. För att integrera programmet måste du börja med att installera Zapier-appen i vårt system. Här hittar du också tusentals andra integrationer som kan vara användbara. När du har aktiverat appen kan du gå in på Zapiers hemsida och därifrån börja göra dina egna Zaps. Du ställer in en automatisk Zap genom två steg. Välj först en ”Trigger”. Välj sedan från listan över åtgärder som kommer att aktiveras efter att en ”Trigger” har registrerats. Dessa kallas ”Actions”. Nu har du gjort din egen Zap!