Sikkerhet

Ønsker du å administrere sikkerheten i ditt system? På Sikkerhetssiden kan du enkelt finne fram til all informasjon og funksjoner knyttet til din datasikkerhet. Det inkluderer en oversikt over nåværende økter og aktive enheter, automatisk utlogging, endring av passord og to-faktor autorisering. Du kan finne fram til siden ved å gå til ‘Innstillinger’ –> ‘Sikkerhet’.

Ikon for Sikkerhetssiden under innstillinger i systemet.

Se nåværende økter og logg ut ukjente enheter

Øverst på siden vil du se en oversikt over alle økter som er aktive for din konto på nåværende tidspunkt. Det inkluderer informasjon om by og stedkoordinater, dato og klokkeslett, samt hvilken nettleser og på hva slags enhet økten er aktiv på. Din egen økt vil også være synlig og er markert med en grønn knapp på høyre side hvor det står ‘Din økt’.

Se nåværende og aktive økter for din konto. Det inkluderer by, stedkoordinater, dato og type enhet.

Dersom det er en eller flere av disse du ikke kan gjenkjenne, anbefaler vi deg at du umiddelbart logger dem ut ved å trykke på den aktuelle økten. Deretter kan det være en god idé å endre passordet ditt.

Endre ditt passord

For å endre passordet til kontoen din, skal du fylle inn både det gamle passordet og deretter det nye passordet to ganger. Det nye passordet må dessuten inneholde minst 7 tegn og minst en stor bokstav (A-Z), en liten bokstav (a-z) og et tall (0-9) for å bli godkjent. Disse kravene må oppfylles for at du kan lagre det nye passordet ditt. Klikk deretter på ‘Lagre innstillinger’ øverst til venstre på siden.

Endre passordet i systemet ved å taste inn det gamle passordet, etterfulgt av det ny passordet to ganger.

Automatisk utlogging

Med denne funksjonen kan du angi en varighet for kontoaktivitet, hvoretter systemet automatisk logger deg av. Et kortere tidsintervall vil øke sikkerheten din, ved å sørge for at ingen uvedkommende får tilgang til kontoen din. Som standard er kontoen logget ut etter 24 timers inaktivitet. Alt etter din arbeidssituasjon, kan forskjellige tidsintervaller gi bedre mening.

Aktiver automatisk innlogging og angi antall timer med inaktivitet for når systemet skal logge deg av.

To-faktor autorisering for økt beskyttelse

På Sikkerhetssiden kan appen ‘To-faktor sikkerhet‘ aktiveres for å legge til et ekstra lag med beskyttelse til kontoen din. Det vil si at når du logger deg på systemet ditt, legger du først inn ditt standard brukernavn og passord. Deretter vil du få tilsendt en sekssifret kode på telefonen din via Google Authenticator-appen som du må bruke for å logge på systemet.

Aktiver appen 'To-faktor sikkerhet' direkte fra sikkerhetssiden

Har du spørsmål vedrørende din sikkerhet? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på [email protected] – så vender vi tilbake til deg så fort vi kan. Vi ser frem til å høre fra deg!