Sikkerhet

Vi fokuserer vi sterkt på datasikkerheten til våre brukere. Vi har utviklet og implementert flere apper, nettopp for å gjøre kontoen din og dataene dine sikrere. Du kan også være trygg på at systemet oppfyller alle krav i samsvar med GDPR. For å gjøre det enklere for deg å navigere og få et bedre overblikk, har vi laget en helt egen sikkerhetsside i ditt system. Her kan du få en oversikt over alle innstillinger knyttet til din sikkerhet.

Sikkerhetssiden kan finnes i systemet ditt under ‘Innstillinger’ i den øvre menylinjen.

Her kan du blant annet se alle øktene som er aktive for kontoen din. Hvis noen av disse øktene ikke er dine eller du ikke kjenner til dem, må du logge ut av den økten umiddelbart. Du kan også endre passordet ditt her, sette opp automatisk utlogging, samt aktivere innlogging med BankID og tofaktorautentisering for kontoen din.

Sikkerhetssiden med forskjellige instillinger

De ulike sikkerhetsinnstillingene

• Nåværende økter – Her kan du se alle dine nåværede aktive økter for kontoen din.
  • Automatisk utlogging – Her kan du angi en varighet for inaktivitet hvoretter systemet automatisk logger deg ut. Standard tid for utlogging av kontoen er 24 timer, men vi anbefaler at du setter opp kortere perioder for økt sikkerhet!
  • Passord – Hvis du ønsker å endre passordet ditt, er det her du kan gjøre det. Du må legge inn ditt gamle passord og gjenta det nye passordet to ganger. Husk også at passordet må oppfylle alle kravene som stilles.
  • To-faktor sikkerhet – To-faktor autentisering er et utmerket verktøy for å forbedre sikkerheten til kontoen din. Hvis du aktiverer den, vil du motta en 6-sifret kode som du må oppgi når du logger inn på kontoen din.
  • BankID – Integrasjonen til BankID gjør det mulig å kreve pålogging ved hjelp av BankID når du skal logge på ditt system. Med en 3D-verifisering ved pålogging kvaliserer systemet seg til sikkerhetsnivå 4 med denne utvidelsen.

Alle disse er laget for å sikre at kun du og andre autoriserte ansatte har tilgang til kontoen. Vi anbefaler å aktivere og sette opp disse for å få det beste ut av sikkerhetsalternativene du har tilgjengelig. Det anbefales også å sjekke «Nåværende økter» fra tid til annen for å forsikre deg om at kontoen din ikke blir brukt av noen andre.