Faktureringsalternativer: Link eller PDF

Det finnes to faktureringsalternativer for å sende fakturaer til klientene dine på. Enten kan du legge ved en PDF-fil med fakturaen i e-posten du sender ut, eller så kan du bruke funksjonen ‘link til faktura’. Det siste alternativet gjør at klientene dine kan åpne fakturaen i nettleseren og betale for den online. Linken er sikret med en PIN-kode for å holde klientens informasjon trygg. Du kan også velge å aktivere begge faktureringsalternativer for klientene dine.

PDF-fil

For å sende en PDF-fil med klientens faktura, opprett en ny faktura og klikk deretter på ‘Send faktura’. Her vil du kunne vedhefte fakturaen til din email:

Et av to faktureringsalternativer. Send en faktura som en PDF-fil i en e-post.

Fakturaen vil deretter vedheftes til emailen din, med dine personlige betalingsopplysninger synlig for klienten.

Du kan også velge å sende en link til klientene dine med fakturaopplysningene. Igjen, start med å trykke på ‘Send faktura’. Klikk deretter på Sett inn link til faktura for å legge ved linken til e-posten din:

Et av to faktureringsalternativer. Sett inn en link til fakturaen i en e-post

Klientene dine vil nå ha mulighet til å trykke på linken for å åpne en nettleser med fakturadetaljene. Av sikkerhetsmessige årsaker genereres og sendes en unik PIN-kode til klientene dine i samme e-post, som de må bruke for å kunne se fakturaen:

Se mailen med en fakturalink

Klientene dine kan enkelt taste inn PIN-koden for å få tilgang til fakturaen:

En låst faktura som krever en PIN-kode for å åpnes.

Dersom du bruker EasyPay, vil klientene dine nå få to alternativer. Enten kan de laste ned fakturaen som en PDF-fil, eller så kan de betale fakturaen online med et betalingskort. Les mer om EasyPay og online betalinger her.

Faktureringsalternativer for betaling av en faktura ved bruk av EasyPay

Du kan også få tilgang til fakturaen fra systemet ditt. Bare gå til fakturaoversikten under ‘Fakturaer’ i den øvre menylinjen og klikk på fakturaen du vil se. Til høyre på siden, under ‘Informasjon’, finner du linken til fakturaen med tilhørende PIN-kode:

Link til en faktura

Utløpsdato for linken til fakturaen din

Det er viktig at alle fakturalinker har en utløpsdato. Dersom klientene dine har bruk for tilgang til fakturaen etter utløpsdatoen, kan du enkelt fornye linken. Dette alternativet finner du ved å klikke på den spesifikke fakturaen i fakturaoversikten og så til høyre på siden under ‘Informasjon’ –> ‘Link til faktura’:

Hvis linken er for gammel, send en ny link til fakturaen