Google Analytics

Google Analytics er et supert verktøy for å samle informasjon om nettstedet ditt og holde oversikt over trafikken i din Online Booking. For å sette opp Google Analytics-appen må du først ha tilgang til både en Google-konto og en Google Analytics-konto. Disse kan konfigureres på google.com og analytics.google.com, og begge er gratis å bruke.

Slik kommer du i gang med Google Analytics-appen

Start med å aktivere Google Analytics i Apps-menyen. Denne appen er inkludert i prisen for abonnementet ditt. Logg deretter på Google-kontoen så du kan koble til ditt system (hvis du ikke allerede er logget inn). Vær oppmerksom på at hovedkontoen også må være koblet til Google Analytics-kontoen din.

I neste trinn vil du kunne velge hvilken hendelse (eng. «property») du vil tracke. Hendelsen burde allerede være opprettet inne på Google Analytics-kontoen din. Herfra kan du klikke på ‘Aktiver’ for å aktivere Google Analytics-appen.

Innstillinger for Google Analytics

Under ‘Innstillinger’ –> ‘Google Analytics’ på kontoen din finner du informasjon om oppsettet ditt av denne appen. Her vil du også kunne legge til tracking-koder som du kan hente fra Google Analytics. Dette alternativet finner du nederst på siden for innstillinger. Til slutt kan du legge til andre data, for eksempel konvertings-ID/konverteringsetikett for AdWords og Google Tag Manager ID.

Innstillinger for Google Analytics i EasyPractice