Legg til og lås journalinnlegg

Opprett et nytt journalinnlegg

For å opprette et nytt journalinnlegg, gå til ‘Klienter’ og klikk deretter på klientprofilen du vil åpne. Til slutt trykker du på ‘Opprett nytt journalinnlegg’:

Opprett et nytt journalinnlegg for en klient

Her vil du kunne skrive og redigere den nye journaloppføringen, og en rekke redigeringsverktøy vil være tilgjengelige for strukturering. Velg forskjellige skrifttyper, legg til overskrifter, en link, sett inn en tabell, eller legg til nummererte eller punktlister. Når du har redigert ditt første journalinnlegg, klikker du på ‘Lagre’. Journalinnlegget som du har opprettet lagres i klientens journal.

Skriv et nytt journalinnlegg

Hvordan låse et journalinnlegg manuelt

Alle journaler må signeres eller låses etter at de er redigert. Derfor har vi opprettet en funksjon som gjør at du enkelt kan låse journaloppføringene dine. Etter at du har lagret innlegget ditt i klientens journal, har du mulighet til å låse det. Ved å klikke på det lille «lås»-ikonet, vil du ikke lenger kunne redigere eller slette journaloppføringen.

Ikon av en sikkerhetslås. Knappen låser journalinnlegget

Dersom dere er flere ansatte i en klinikk og bruker appen ‘Ansatte’, kan dere enkelt se hvem som har opprettet og signert et journalinnlegg og til hvilket tidspunkt. Hvis klientene dine senere ber om å se et utdrag fra journalen deres, vil denne informasjonen også være synlig i den nedlastede versjonen av innlegget.

Aktiver automatisk låsning av dine journalinnlegg

GDPR og datasikkerhet er en merkesak for oss, og vi vet at det er mange brukere som ønsker å låse alle journaloppføringer etter at de har blitt skrevet. Derfor kan du nå aktivere en funksjon i innstillingene dine som gjør at systemet automtatisk låser journalene dine for deg. Så behøver du ikke å tenke på det og risikere å glemme det. Du kan finne fram til dette alternativet under ‘Innstillinger’ –> ‘Journal’ –> innstillinger.

Aktiver automatisk låsning av dine journaler.