Spørreskjema

Trenger du spesifikk informasjon fra klientene dine før den første avtalen med deg? Eller ønsker du kanskje tilbakemelding fra klientene dine etter avtalen? Da kan appen ‘Spørreskjema’ være et godt valg for deg! Appen hjelper deg med å sende ut spørreundersøkelser til klientene dine, enten manuelt eller automatisk, og samler svarene digitalt i forskjellige formater.

Hvordan opprette et nytt spørreskjema

Start med å aktivere Spørreskjema-appen i Apps-menyen. Gå deretter til ‘Innstillinger‘ i den øverste menylinjen og klikk på ‘Spørreskjema‘. Her kan du velge å lage et nytt spørreskjema og se alle de eksisterende spørreskjemaene:

Oversikt over eksisterende  spørreskjemaer

Klikk på ‘Nytt spørreskjema’ for å lage ditt første spørreskjema.

1. Informasjon: I det første trinnet skal du fylle ut navnet på undersøkelsen og skrive en kort beskrivelse for å forklare hva spørreskjemaet gjelder. Klikk deretter på ‘Neste’.
Opprettelse av et nytt spørreskjema. Legg til informasjon.

2. Spørsmål: Legg til de første spørsmålene i spørreskjemaet, og skriv også gjerne en kort beskrivelse av spørsmålet. Du kan også velge en spørsmålstype som vil være avgjøre for hvordan spørsmålet blir besvart av klientene dine. Du kan velge mellom seks alternativer:

Opprett et spørsmål til spørreskjemaet og angi spørsmålstype
  • Kort tekst: Dette svaralternativet tillater klientene dine kun å skrive noen få ord, for eksempel for å oppgi navn eller adresse.
  • Lang tekst: Dette alternativet gjør at klientene dine kan skrive et lengre svar, for eksempel hvis de skal oppgi sin nåværende medisinske tilstand eller hva de forventer fra sin første avtale.
  • Ett svar: Hvis du ønsker at klientene dine skal svare på for eksempel et ‘ja’ eller ‘nei’-spørsmål, bruk dette alternativet.
  • Flere svar: Legg til flere svaralternativer til kundene dine, som de deretter kan velge mellom.
  • Dato
  • Nummer

Når du har lagt til et spørsmål og valgt en spørsmålstype, klikker du på ‘Legg til nytt spørsmål’. Deretter kan du legge til så mange spørsmål du ønsker i undersøkelsen. Til slutt klikker du på ‘Neste’.

Oversikt over spørsmålene i spørreskjemaet

3. Avsendelse: I det tredje trinnet kan du velge å sette opp en automatisk utsending av spørreskjemaet:

Sett opp en automatisk avsendelse av spørreskjemaet

En automatisk undersøkelse gjør det mulig for deg å automatisk sende ut spørreskjemaet til klientene dine, for eksempel to dager etter eller før avtalen din. Her kan du velge mellom en rekke alternativer:

Velg tidspunkt for avsendelse av spørreskjemaet

Velg innstillingene du foretrekker, og klikk deretter på ‘Lagre’. Videre kan du velge å sette opp en andre eller tredje automatisk avsendelse, hvis du for eksempel vil at klientene skal svare på undersøkelsen både før og etter avtalen.

Til slutt klikker du på ‘Opprett spørreskjema’ for å lagre og aktivere undersøkelsen for klientene dine.

Send spørreskjemaet manuelt

Hvis du foretrekker å sende ut spørreskjemaene dine manuelt til bestemte klienter, kan du gjøre det ved å:

1. Klikk på en booking i kalenderen din og velg deretter ‘Legg til spørreskjema’. Du vil da kunne velge når spørreskjemaet skal sendes til klienten din i forhold til den spesifikke avtalen.
  2. Gå til klientens profil og klikk på ‘Spørreskjema’. Her finner du alle undersøkelsene som er sendt til denne klienten. For å sende et spørreskjema umiddelbart til klienten, klikk på ‘Send spørreskjema’ og velg deretter hvilket spørreskjema du ønsker å sende.
  3. Velge en gruppe klienter i klientoversikten (under klienter i toppmenyen). Når klientene er valgt, klikker du på ‘Send spørreskjema’ for umiddelbart å sende undersøkelsen til disse klientene:
Send et spørreskjema manuelt i klientoversikten.