Refunder online betalinger

Det vil alltid være tilfeller hvor du må kansellere betalinger og refundere penger til klientene dine. Følgende guide viser deg hvilke alternativer du har med EasyPay.

Refunder en betaling før forfallsdatoen

Så lenge betalingen venter på overføring, noe som betyr at banken din har reservert pengene for å sikre at det er tilstrekkelige midler på kundens konto til å fullføre betalingen, kan du enkelt refundere betalingen gjennom systemet ditt.

For refusjon, gå til ‘Innstillinger’ i toppmenyen og velg EasyPay. Her finner du alle overføringer fra klientene dine. Ved å klikke på en belastet betaling finner du alternativet ‘Refunder betaling’:

Se detaljer om en betaling

Velg deretter å refunder betalingen og opprett en kreditnota. Du kan også velge å refundere betalingen og markere fakturaen som ‘ikke betalt’. Som regel anbefaler vi at du oppretter en tilknyttet kreditnota når du behandler en refusjon.

Valg for refusjon av en online betaling

Dersom betalingen bare er reservert, noe som betyr at du har valgt å belaste kunden din først etter avtalen, trenger du ikke å opprette en kreditnota for refusjon. I stedet kan du ganske enkelt slette betalingen:

Detaljer om en betaling

Refunder en betaling etter forfallsdatoen

Når transaksjonen er godkjent av banken, noe som betyr at betalingen ikke lenger venter på overføring, vil du ikke kunne kansellere betalingen via EasyPay. For å refundere en betaling må du i stedet overføre beløpet manuelt gjennom banken din. Deretter oppretter du en kreditnota i systemet på samme vis som før og sender den til klienten din.

For å opprette en kreditnota manuelt, gå til ‘Fakturaer’ i den øvre menylinjen og trykk på ‘Opprett ny kreditnota’.

Velg hvilken faktura det skal opprettes en kreditnota for

Her kan du velge hvilken faktura du vil knytte til kreditnotaen. All nødvendig informasjon om fakturaen blir deretter automatisk overført. Til slutt sender du kreditnotaen til kunden som kvittering for refusjonen.