Samtykke

Som terapeut er det viktig å være oppmerksom på dataforskriftsreglene i ditt land. I henhold til GDPR må behandlingen av personopplysninger godkjennes av de som eier disse dataene, dvs. dine klienter.

Vi har derfor utviklet en samtykke-app som lar deg spesifisere om klientene dine har gitt samtykke til oppbevaring av deres persondata hos deg. Her vil du se hvilke av dine klienter som har gitt sitt samtykke til databehandling og hvem som fortsatt mangler. Det vil være en standardtekst for å hjelpe deg i gang, og du vil enkelt kunne sende en e-post til klientene dine og be om samtykke.

Oppsett

Først og fremst må du aktivere ‘Samtykke’-appen. Det gjør du ved å gå til Apps-menyen og bla ned til ‘Samtykke’, som ligger sammen med de andre sikkerhetsappene. Trykk deretter på ‘Aktiver’ for å konfigurere den. Her finner du generell informasjon om appen:

I neste trinn vil du få en standard tekst til din samtykkeerklæring. Den kan tilpasses etter dine behov. Vi fraskriver alt ansvar som kan oppstå ved bruk av standardteksten. Ansvaret for å ha en tilstrekkelig tekst i erklæringen påhviler den enkelte som bruker den.

Så snart du har kontrollert og klargjort teksten din, kan du velge når du vil kreve samtykke. Her har du flere alternativer å velge mellom og du kan aktivere de som passer deg. Alle alternativene relaterer til din Online Booking, noe som betyr at klientene dine vil motta en samtykkeerklæring når de for eksempel bestiller en ny avtale online. Det er også mulig å etterspørre samtykke manuelt (se mer nedenfor).

Og med det har du aktivert og konfigurert din samtykke-app!

Valg for etterspørsel av samtykke

Kontroller samtykkestatus og innhent samtykke manuelt

Nå som appen er konfigurert, kan du gå til klientens profil og sjekke status for samtykke. På venstre side av klientprofilen ser du om samtykket er innhentet. Hvis ikke, har du muligheten til å be om det.

Se status for samtykke for en klient

Dersom du trykker på knappen ‘Samle inn samtykke’, kan du enten legge inn samtykket manuelt ved å angi tidspunkt for godkjennelse, eller sende klienten en forespørsel om samtykke via e-post.

Innhent samtykke manuelt

Du har også mulighet til å se alle klientene som har gitt samtykke, og de som enda ikke har gjort det. For å gjøre dette må du igjen gå til ‘Klienter’ i toppmenyen. Deretter vil du på høyre side finne en rullegardinmeny med flere filtre. Her kan du blant annet velge filtre knyttet til samtykke:

Sorter klienter etter samtykke

Oppdaterer samtykkeerklæring

Hvis du oppdaterer teksten i samtykkeerklæringen, blir du kanskje nødt til å hente inn samtykke fra klientene dine på nytt. Systemet vil deretter kontinuerlig innhente samtykke fra klientene dine når de bestiller nye avtaler med deg.