Opprett flere kalendere

Hvorfor bruke flere forskjellige kalendere?

Det finnes mange grunner til å opprette og bruke flere kalendere. Å ha mange ansatte som bruker det samme systemet samtidig er naturligvis den vanligste årsaken. Det kan også være at du jobber på flere forskjellige steder og har bruk for en kalender til hver addresse. Eller at du ønsker å tilby en bestemt tjeneste på en bestemt ukedag.

Noe av det viktigste med å ha flere kalendere er at en booking i en kalender ikke blokkerer samme tid i en annen. Med andre ord, hvis du har opprettet en avtale i kalender A, vil klienter fortsatt kunne booke en avtale i kalender B på nøyaktig samme dato og tid. Det betyr at dersom du jobber selvstendig, anbefaler vi at du bare bruker en kalender, alternativt at du er oppmerksom på at du ikke setter samme åpningstider på tvers av forskjellige kalendere. Ellers kan det lett være du blir dobbeltbooket.

Hvordan legge til en ny kalender

Gå til Kalendersiden din for å legge til en ny kalender. Deretter trykker du på ‘Kalendere’ øverst til høyre på siden. Her kan du opprette en ny kalender ved å trykke på ‘Legg til kalender’.

Etter man har trykket på ‘Legg til kalender’ fås to alternativer: standard eller ansatt. Velg ‘Standard’ kalender for å opprette en ny kalender som ikke er direkte tilknyttet en ansatt. En oversikt over den nye kalenderen din vises. Her kan du fylle inn all nødvendig informasjon om den nye kalenderen.

Navnet og beskrivelsen av den nye kalenderen din vil være synlig for klienter i din Online Booking. Velg derfor helst et navn som vil forklare hvor klientene dine bestiller sin nye avtale. For eksempel hvis kalenderen er ment for bestillinger på et bestemt sted, skriv adressen til stedet. Eller hvis kalenderen din representerer en bestemt ansatt, skriv det fulle navnet på den ansatte og legg til en kort beskrivelse om hans eller hennes faglige ferdigheter.

Fargen på kalenderen din er der for å hjelpe deg med å ordne timeplanen din. Det er derfor fordelaktig å velge forskjellige farger for forskjellige kalendere, slik at du enkelt kan identifisere hvilken kalender hver avtale tilhører i kalenderoversikten din.

Avslutningsvis velger du om kalenderen skal være aktivert i din Online Booking. Klikk deretter på ‘Neste’.

Helt til sist kan du velge å tilby alle tjenestene dine i den nye kalenderen eller bare et antall spesifikke tjenester. For eksempel hvis en bestemt ansatt bare tilbyr visse tjenester, kan du velge å vise kun disse tjenestene i kalenderen. Når klienter senere trykker på den ansattes kalender i din Online Booking, kan de kun velge mellom de tjenestene som den ansatte tilbyr.