Gavekort

Gavekort kan være et supert verktøy for å dele tjenestene dine med nye kunder, og skape de rette insentivene for å booke en avtale med deg. Appen lar deg lage dine egne, personlige gavekort som du kan selge gjennom din Online Booking.

Design og standardinnstillinger for gavekort

Start med å aktivere appen i App-menyen. Så snart det er gjort, vil ‘Gavekort’ være synlig i den øvre menylinjen, samt også i ‘Innstillinger’. For å velge et standard utseende for gavekortene dine, gå til ‘Innstillinger’ –> ‘Gavekort’. Her finner du en rekke alternativer for valg av ditt design.

Valg av utseende og design for gavekort generelt.

Du kan velge mellom tre forskjellige alternativer:

1. Velg en farge fra utvalget til din konto.
  2. Legg til ditt eget bakgrunnsbilde ved å laste opp et bilde fra datamaskinen din. Obs; Filen kan ikke være for stor, så sørg for å lagre bildet du vil bruke i et mindre format.
  3. Søk blant millioner av gratis bilder fra Unsplash ved å trykke på lenken under.

Når du skal velge et design kan det være en fordel å velge noe i mørke farger, ettersom selve teksten på gavekortene er hvit. En forhåndsvisning av gavekortet ditt vil være synlig til høyre:

Et eksempel på hvordan et gavekort kan se ut. Bilde av en blomst med en kode og et beløp på.

Nedenunder kan du angi standardinnstillingene for gavekortene dine. Informasjon som navn, beskrivelse og varighet kan også tilpasses hvert enkelt gavekort når det opprettes av deg eller av klientene dine i Online Booking. Videre kan du angi om gavekortet skal kunne kjøpes og brukes ved nye bestillinger i Online Booking, samt ved påmelding til arrangementer.

Se og rediger standardinformasjon om gavekortene

Opprett et nytt gavekort

For å opprette et nytt gavekort, gå til ‘Gavekort’ i den øvre menylinjen og klikk på + Opprett nytt gavekort. Her kan du velge mellom to typer gavekort. Enten et gavekort med en fast verdi i kroner eller et gavekort til en spesifikk tjeneste:

Valg av gavekort, enten etter fast pris eller til en spesifikk tjeneste.

Opprett gavekort med et fast beløp

Alternativet ‘Pris’ oppretter et gavekort med et fastsatt beløp som kan brukes til alle tjenester og arrangementer.

• I første trinn angir du de generelle innstillingene for det nye gavekortet ditt. Det inkluderer navn, utløpsdato, pris og eventuelt en beskrivelse.
Opprett et nytt gavekort med et fast beløp
  • Velg deretter et utseende for det nye gavekortet, med de samme alternativene som før:
Velg utseende og design av et gavekort
  • I det tredje trinnet kan du velge om det skal opprettes en faktura for gavekortet med det samme. Hvis det er tilfellet, skal du dernest angi om det skal opprettes en faktura direkte eller en pågående faktura (et utkast). Velg deretter klienten som kjøper gavekortet fra rullegardinmenyen med eksisterende klienter. Alternativ kan du opprette en ny klient ved å trykke på knappen til høyre.
Faktureringsalternativer for et nytt gavekort.
  • Trykk avslutningsvis på knappen ‘Legg til’ for å fullføre opprettelsen av det nye gavekortet ditt.

Opprett gavekort for en bestemt tjeneste

Alternativet ‘Tjeneste’ oppretter et gavekort til en spesifikk tjeneste du tilbyr. Gavekortet vil kun være gyldig for den utvalgte tjenesten. I det første trinnet kan du velge hvilken tjeneste gavekortet skal opprettes for, og deretter følger den samme prosedyren som for et gavekort med fast beløp.

Gavekort til en spesifikk tjeneste

Videoguide