Gavekort

Gavekort kan være et supert verktøy for å dele tjenestene dine med nye kunder, og skape de rette insentivene for å booke en avtale med deg. Appen lar deg lage dine egne, personlige gavekort som du kan selge gjennom din Online Booking.

Design og opprett et nytt gavekort

Start med å aktivere appen i EasyPractices Apps-meny. Så snart det er gjort vil ‘Gavekort’ være synlig i den øvre menylinjen, samt også i ‘Innstillinger’. For å velge utseende på gavekortene dine, gå til ‘Innstillinger’ –> ‘Gavekort’. Her finner du en rekke alternativer for valg av ditt design:

Valg av utseende og farge for gavekort

Velg fargen du foretrekker, eller legg til ditt eget bakgrunnsbilde ved å laste opp et bilde fra datamaskinen. Filen kan ikke være for stor, så sørg for å lagre bildet du vil bruke i et mindre format. Det kan være en fordel å velge mørke farger, ettersom selve teksten er hvit. En forhåndsvisning av gavkortet ditt vil være synlig til høyre:

Et eksempel på hvordan et gavekort kan se ut. Bilde av en blomst med en kode og et beløp på.

Nedenfor kan du angi standardinnstillingene for gavekortene dine:

Se og rediger standardinformasjon om gavekortene

For å opprette et nytt gavekort, gå til ‘Gavekort’ i den øvre menylinjen og klikk på + Opprett nytt gavekort. Her kan du legge til et nytt gavekort. Designet, det vil si bakgrunnsbildet eller fargen, vil være det samme for alle gavekortene. Derimot, vil navnet/beskrivelsen og prisen, samt utløpsdatoen for gavekortene dine, alltid være spesifikk.

Opprettelse av et nytt gavekort.

Til slutt trykker du på ‘Legg til’ for å lagre det nye gavekortet ditt. Du finner alle eksisterende og nyopprettede gavekort på denne siden.

Send eller kjøp gavekort

Du kan enten sende gavekort manuelt til klientene dine eller la klientene dine kjøpe et gavekort gjennom din Online Booking.

1. For å sende et gavekort til en bestemt klient, gå til ‘Gavekort’ i hovedmenyen og klikk på gavekortet du ønsker å sende. Velg deretter ‘Send gavekort’:
Bruk eller send et bestemt gavekort til en klient.

Skriv en melding og send gavekortet ditt via e-post eller SMS til en bestemt klient. Gavekortet vil bli knyttet til en personlig URL-lenke:

Send et gavekort med e-post og skriv en personlig melding til.

2. Du kan også gjøre det mulig for klientene dine å kjøpe et gavekort i din Online Booking. Denne funksjonen kan aktiveres under ‘Innstillinger’ –> ‘Gavekort’ –> ‘Online kjøp av gavekort’:

Innstillinger for kjøp av gavekort gjennom Online Booking

Her kan du legge til et minimum eller maksimumsbeløp på gavekortene dine. Deretter kan klientene dine selv velge beløpet som de vil legge til i gavekortet. De har også mulighet for å navngi gavekortet selv, for å gjøre det til en enda mer personlig opplevelse.

Betal for en avtale med gavekort

Det er to alternativer for å betale en avtale med gavekort:

1. Tillat klientene dine å betale med gavekort når de bestiller en tid med deg online. Disse innstillingene finner du under ‘Bruk av gavekort’ i standardinnstillingene for gavekortene dine. Dersom denne funksjonen er aktivert, vil alternativet for å betale med et gavekort alltid være tilgjengelig i ditt Online Bookingskjema.
  2. Legg til et gavekort manuelt. Trykk på en bestemt avtale i kalenderen din og velg deretter ‘Betal med gavekort’:
Velg å betale en avtale i kalenderen med et gavekort

Du vil da kunne velge hvilket gavekort du ønsker å bruke til å betale med.