Ventelister

Du har sannsynligvis kjent på byrden som en avbestilling innebærer. Det er spesielt vanskelig når det er rett før en behandling skal finne sted. En måte å håndtere dette på vil være å gjøre tiden tilgjengelig for bestilling igjen! For å sikre at andre klienter kommer til å se den åpne timen kan du benytte deg av en venteliste.

Med ventelister kan du holde styr på hvem som venter på tilgjengelige tider, legge klienter til på ventelisten og sende ut invitasjoner til behandlinger. Klientene har også selv mulighet til å melde seg på ventelistene med foretrukne tider og dager via Online Booking.

Oppsett

Så snart du har aktivert appen under ‘Apps’ i den øvre menylinjen, vil funksjonen være synlig på kalendersiden ved siden av knappen for åpningstider. Du kan velge hvilken kalender en spesifikk venteliste skal gjelde for når du aktiverer appen, eller senere under ‘Innstillinger’ –> ‘Ventelister’.

Tilgjengelige knapper i kalenderoversikten

Ved å trykke på ‘Ventelister’-knappen kan du legge klienter til i ventelisten og få en enkel oversikt over de som venter på en time hos deg på visse dager. Når du legger til en klient kan du velge hvem det er, deres foretrukne tid og tjenesten de ønsker. Du kan også velge om, og eventuelt hvordan du vil varsle dem.

Legg til en klient på en venteliste

Etter at du har satt klienter på ventelistene kan du få et overblikk over listen for en spesifikk dag, samt et varsel i kalenderen som viser hvor mange som er på ventelisten. Ved å trykke på en bestemt venteliste får du muligheten til å slette eller planlegge en ny tid for klientene. Du kan også sende ut invitasjoner til en behandling dersom noen kansellerer tiden sin.

Et overblikk over en venteliste med forskjellige alternativer for blant annet utsendelse av invitasjoner eller planleggelse av et nytt møte

For å invitere kundene dine til en ledig tid, velger du bare den aktuelle klienten og trykker på ‘Send invitasjon’. Deretter kan du velge om du vil sende invitasjonen via E-post eller SMS, eller eventuelt begge deler. Her vil du også kunne velge et hvilket som helst ledig tidspunkt for når du kan ta inn klienten. Etter at du har valgt dine foretrukne innstillinger trykker du på ‘Send invitasjon’, og så er det gjort!

Send en invitasjon til en klient som har stått på ventelisten

Etter at klienten har akseptert avtalen, vises klientens nye tid automatisk i kalenderen din.