BankID

Hva er BankID?

BankID er det høyeste sikkerhetsnivået i forbindelse med innlogging og identifisering, og er et krav når man skal jobbe med sensitive opplysninger, slik man ofte gjør i helsesektoren. BankID er en elektronisk måte å legitimere seg digitalt på, og du har mest sannsynlig vært i kontakt med det når du skal ha logget deg inn i nettbanken din.

Med BankID kan du velge mellom tre ulike måter å identifisere deg på:

• BankID med kodebrikke som du får utsendt av banken hvor du taster inn den engangskoden som kommer opp
  • BankID på mobil hvor man identifiserer seg gjennom en personlig kode.
  • BankID med app her skal du identifisere deg via en app som du finner i Google Play eller i App-store.

Uansett hvilken metode du ønsker å benytte deg av, så skal du vite at alle tre er like trygge og leverer det høyeste sikkerhetsnivået! Det skal legges til at BankID på mobil med tiden skal fases ut, slik at vi anbefaler gjerne at du benytter deg av de to andre mulighetene.

Hvordan aktivere BankID med systemet?

På din innloggingsside, vil du kun se «Logg inn med BankID» knappen:

For å kunne aktivere denne må du huske på å aktivere BankID inne på kontoen din. Gjør du ikke dette vil du kunne få feilmeldinger når du forsøker å logge inn. Du finner muligheten for å aktivere inne i vår Apps-meny. Klikk videre på aktiver og da vil du få følgende opp:

Klikk videre på neste, hvor du må logge inn en gang via BankID for å kunne legitimere brukeren din. Deretter vil du bli sendt tilbake til systemet ditt hvor du kan bekrefte innstillingene dine.

Her kan du altså velge om du vil at innlogging skal alltid gjøres med BankID eller ikke. Videre kan du velge om dine ansatte skal kunne benytte innlogging via BankID. Dersom du aktiverer denne muligheten, vil også dine ansatte kunne aktivere denne tjenesten under «Innstillinger» –> «Sikkerhet». For hver ansatt som aktiverer dette, vil det koste 59kr/mnd. Husk å klikke aktiver når du har satt innstillingene som du ønsker.

Når dette er satt vil du måtte logge inn via BankID og logge inn gjennom din valgte metode.