Gör tjänster/kalendrar tillgängliga i din Online Bokning

För att din Online Bokning överhuvudtaget ska fungera måsta dina tjänster, kalendrar och relaterade öppettider göras tillgängliga i din Online Bokning. Den här processen är tätt sammankopplad med både Kalendrar och Tjänster i systemet. Därför rekommenderar vi också att du läser deras respektive guider först. För att göra installationen så tydlig som möjligt kommer den här sidan endast att fokusera på hur du länkar dem till din Online Bokning.

Hur du gör dina kalendrar tillgängliga i din Online Bokning

Kalendrar är inte automatiskt tillgängliga i din Online Bokning. För att dina klienter ska kunna boka en tid hos dig i en specifik kalender börjar du med att gå till ’Inställningar’ i huvudmenyn. Välj sedan ’Online Bokning’ och klicka på ’Tillgängliga tider’. Här kan du välja vilken eller vilka kalendrar du vill göra tillgängliga för onlinebokning.

Klicka slutligen på ’Spara inställningarna’ för att aktivera kalendern för onlinebokning.

Hur du gör tjänster tillgängliga i din Online Bokning

Inte heller tjänster är automatiskt tillgängliga i din Online Bokning. För att göra en specifik tjänst tillgänglig för bokningar online måste du ha två saker i åtanke:

1. Att din tjänst finns i en kalender som har aktiverats för onlinebokningar.
  2. Att den specifika tjänsten i fråga har aktiverats för onlinebokningar.

Båda inställningar kan aktiveras när du skapar eller redigerar en tjänst. Under fliken Information kommer du att kunna välja vilken kalender tjänsten hör till:

Och under fliken Online Bokning kan du välja om den specifika tjänsten ska kunna bokas via din Online Bokning eller inte:

Klicka sedan på ’Spara’ för att spara dina inställningar.